Chanko hjälte direkt i Malmö-debuten

Örebro chanslöst mot guldfavoriterna

SPORTBLADET

MALMÖ (TT)

Två mål, tre stolpskott och totalt sex målchanser. Malmö FF spelade stabilt i premiären mot Örebro, som inte alls kunde hota Tom Prahls lag som många tror ska knipa guldet i år.

Ett mål före pausen av Louay Chanko, ett efter pausen av Marcus Rosenberg.

Malmö hade bra utdelning. Ledningsmålet kom lägligt, under en period där Örebro klarat av den värsta anstormningen och var på väg in i matchen.

Två minuter före pausen slog MFF-debutanten Chanko till. Ett uppspel förbi Örebros mittförsvarare ställde Rosenberg fri, men han kom snett och passade snett inåt.

Louay Chanko fick bollen, tittade upp och placerade den med en bredsida.

Nykomlingen från Djurgården var nöjd med målet men inte med sitt spel.

- Nej, jag kom inte in i matchen riktigt, hade inte bollen så mycket som jag vill. Jag var max godkänd. Men det här laget känns väldigt stabilt och tryggt att spela i, sa Louay Chanko.

Självkritisk

Chanko var självkritisk men han såg pigg ut till höger på Malmös mittfält.

På vänsterkanten var det allsvensk debut i MFF för Kristian Bergström, Norrköping i fjol. Men på den sidan härjade mest Joseph Elanga som skolats om till vänsterback.

När han fick upp farten hängde inte Örebro med. Elangas 60-metersrush följd av ett stenhårt inlägg längs marken innebar 2-0 för MFF. Marcus Rosenberg, som spelade med Niklas Skoog i anfallet, satte bara till foten.

Malmö tryckte på bra under de första tio minuterna. Men Örebro red ut stormen och klarade sig undan med en stolpträff (Rosenberg), en boll i utsidan av stolpen (Niklas Skoog).

- Ja, det var en jobbig start som vi överlevde. Och när vi kom igång så fick vi kontringen mot oss och deras första mål. Med det tryck Malmö har på sig från sin publik hade 0-0 i pausen varit bra. Då tror jag att vi kunde rest hem med ett bra resultat, sa Örebros tränare Stefan Lundin.

Malmös andra mål var nådastöten för Örebro. Lundins lag fick sl å ifrån sig.

Mittfältsmotor

På Malmös mittfält var Hans Mattisson motorn som vann bollar och levererade dem. Bredvid spelade 19-årige talangen Jon Jönsson som imponerade.

- Han har tagit ett stort steg framåt, han gjorde en solid insats, det gjorde hela laget. Bättre kan det bli när Niklas Skoog varvat upp riktigt. Då lyfter de andra, sa Tom Prahl.

I målet stod Lee Baxter, som konkurrerat ut Mattias Asper i varje fall för tillfället. Baxter hade bara två enkla skott mot sig.

Bo Harmby/TT