Oavgjort för Barca borta mot Juventus

Fortfarande obesegrat i Champions League

SPORTBLADET

TURIN/MILANO

15 raka matcher utan förlust i Champions League den här säsongen.

Barcelona ståtar med sviten.

Och står inte långt från semifinalen efter 1-1 borta mot Juventus.

Det såg länge ut att bli Italien-Spanien 2-0 efter onsdagskvällens två kvartsfinaler i Champions League.

I Turin hände inte speciellt mycket på ett bra tag efter Paolo Monteros ledningsmål för Juventus redan efter 16 minuter. Montero pricksköt 1-0 i krysset - och det såg länge ut att stå sig som ett segermål.

Men Barcelona - med Patrik Andersson på bänken - vaknade till i den norditalienska kylan i slutet av den andra halvleken, tog över spelet och tolv minuter före slutet kom den rättvisa kvitteringen.

Argentinaren Javier Saviola smet igenom försvaret och in i straffområdet med sin lätta och smidiga kropp - och hade turen att se sitt skott ändra riktning på ett försvarsben.

Jättechans

Kort senare hade holländaren Patrick Kluivert en jättechans att avgöra för Barcelona, men målvakten Gianluigi Buffon stod rutinerat kvar och parerade med ena benet.

Barcelona kom ändå undan med blotta förskräckelsen. På övertid slet sig Marco Di Vaio fram men sköt just utanför. Med kvalspelet inräknat var det Barcelonas 15:e match utan förlust i årets turnering.

Det blev åtminstone en italiensk framgång. I Milano ordnade Christian Vieri segermålet för Inter mot Valencia när han nickade Hernan Crespos inlägg förbi Santiago Canizares efter 14 minuter.

Matchen urartade i andra halvlek och efter en privat uppgörelse fick både Inters Emre Belözoglu och Valencias David Albelda rött kort.

Returerna spelas den 22 april.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM