Avtalet som knäckte M7

"Magic har avböjt att hjälpa oss"

SPORTBLADET

Från magiskt till tragiskt på fyra år.

I går gick M7 Borås i konkurs.

- Vi har försökt att tigga pengar från "Magic" Johnson, men han har avböjt att hjälpa oss, säger ordförande Christer Ericstam.

1999 stod M7 Borås i världens centrum. NBA-legendaren Earvin "Magic" Johnson klev in i föreningen, både som spelare och affärsman.

Då var det fullsatta hallar i Basketsverige och klang och jubel.

Nu är det sorg och M7 Borås gick i konkurs i går.

- Vi är skyldiga fem miljoner kronor och har försökt på alla sätt att få in pengar. Ungefär 3,5 miljoner av skulder härrör sig från Magic-epoken, säger Christer Ericstam.

M7 betalade allt

När Magic var i Sverige fick M7 betala för allt, flyg, lön till hela Magic-klanen och alla omkostnader runt omkring. Stora delar av vinsterna gick till Magic - och inte till M7. Kortfattat innebar avtalet med Magic bara skyldigheter för M7 och inga rättigheter.

När sedan internationella finansiärer drog sig ur och Magic åkte tillbaka till USA stod M7 kvar i Borås - utan pengar och utan stjärnspelare.

- Vi har berättat för Magic och hans koncern hur vår illa vi hade det. Men de var iskalla och nu står vi här. Vi kom aldrig i kontakt med Magic själv. Det är ett stort filter av agenter, managers och advokar runt honom, säger Christer Ericstam.

Nu är det slut med elitbasket i Borås. Samtliga spelare i laget är fria att gå vart de vill. En del försöker att börja om i en lägre division med ett annat Borås-lag - andra söker sig till andra elitlag.

- Fast jag måste säga att vi hade riktigt roligt under Magic-året. Vi lärde oss otroligt mycket och vi bjöd Sverige på stor basketshow, säger Christer Ericstam.

Här är ett utdrag på Johnsons krav

Tomas Ros