Nytt SM-guld till Örkelljunga

Slog Vingåker i tre raka set.

SPORTBLADET

ÖRKELJUNGA

Efter fjolårets SM-seger tappade volleybollaget Örkelljunga halva förstauppställningen och storstjärnor som Jörgen Eriksson och Ola Olofsson slutade.

Ändå lyckades tränaren Ismo Peltoarvo matcha fram sitt lag till den andra raka titeln tack vare 3-0 i finalserien mot Vingåker.

Foto: Bildbyrån
Örkelljunga - Svenska mästare för andra året i rad.

- Vi har slussat in flera unga spelare och ärligt talat trodde jag inte att det skulle gå så här bra, sade Ismo efter lördagens SM-guld.

Norrmannen Birger Matre Christiansen tog över efter Ola Olofsson på högerkanten och tillsammans med rutinerade landsmannen Kristian Lund har Birger varit finalseriens bästa spelare.

- Alla de nya spelarna har tagit enorma kliv under säsongen men Birger är den som utvecklats allra mest, sade Peltoarvo.

- I den här matchen var han återigen helt strålande.

I de två tidigare finalerna har Örkelljunga varit riktigt illa ute, det har blivit 3-2-seger bägge gångerna, men på lördagen var det aldrig något snack om saken. Vingåker hade visserligen ett bra grepp i det första setet men när titelförsvararna vände ett 13-17-underläge till 19-17 svängde matchen över i Örkelljungas favör och till slut blev det tre raka set: 25-22, 25-21, 25-21.

- Vi har varit ganska spända men nu spelade vi betydligt mer avslappnat. Så det här var vår klart bästa finalmatch, sade den nye centern Stefan Gunnarsson.

Örkelljunga drabbas dock av nya avhopp även efter den här SM-segern. Den gamle landslagsmannen Lars "LP" Persson, som övertalades till comeback i höstas, lägger av igen medan Birger Matre Christiansen flyttar hem till Norge för fortsatta studier.

- Det är tunga förluster, men vi är vana. Om tre veckor börjar vi förberedelserna inför nästa säsong och då får vi skola in nya spelare igen, sade Ismo Peltoarvo.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM