Fredrik Ljungberg sköt Arsenal till final

Gjorde enda målet mot Sheffield U

SPORTBLADET

MANCHESTER

Fredrik Ljungberg sköt Arsenal till final i FA-cupen.

Svensken gjorde matchens enda mål i söndagens semifinal mot Sheffield United på Old Trafford i Manchester.

Ljungberg nätade från nära håll i den 34:e minuten efter en tilltrasslad situation då bollen studsade både i stolpen och på bakdelen på en försvarare innan Ljungberg tryckte in ledningsmålet i nättaket med vänsterfoten.

Men målet föregicks av flera tveksamma domslut. Anfallet startade då Arsenalbacken Sol Campbell tufft tacklade Uniteds anfallare Wayne Allison. Domare Graham Poll lät dock spelet gå vidare och blev inte mera populär i Sheffieldlägret när han krockade med Michael Tonge när denne försökte stoppa det matchavgörande anfallet.

- Jag är mycket besviken. Jag tycker att han (domare Poll) var deras bäste mittfältare, sade Sheffields tränare Neil Warnock, som inte hade nog elaka ord att säga om domare Poll:

- Han insats var så ensidig att jag inte trodde att det var sant. Jag önskar nästan att vi förlorat med tre eller fyra mål så att vi inte skulle ha någonting att klaga på.

- Det var ingen rättvisa alls, att förlora på ett sådant mål är helt enkelt skandalöst.

Inför den viktiga ligamatchen mot Manchester United på onsdag vilade Arsenal manager Arsene Wenger flera viktiga spelare som Thierry Henry, Gilberto Silva och Dennis Bergkamp. Men det räckte ändå för att besegra skrällaget Sheffield United.

Men det var oerhört nära att division I-laget kvitterade i andra halvlek, men veteranmålvakten David Seaman gjorde en makalös enhandsräddning. Seaman, som gjorde sin 1 000:e professionella tävlingsmatch, kastade sig bakåt i luften och fick tag på bollen precis på mållinjen.

- Inte illa för en 39-åring, skojade den ständigt utdömde Seaman i en intervju med BBC.

TT-AFP