AIK-fansen skämde ut sig

”Vi räknar med böter”

SPORTBLADET

SUNDSVALL

Förbjudna bengaliska eldar, stök på stan och snöbollsregn mot motståndarna.

Några av AIK:s fans skämde ut sig i Sundsvall.

- Jag blir vansinnig. Jävla tokstollar, säger Gif Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors.

snöbollarna haglade Strax före matchen mellan Gif Sundsvall och AIk skämde AIK-klacken ut sig. Runt tio förbjudna bengaliska eldar tändes, och Sundsvallsmålvakten Fredrik Sundfors bombarderades med snöbollar från läktaren (inringat). Nu väntar sannolikt böter för AIK.

Bara några minuter före avspark i matchen mellan Gif Sundsvall och AIK sprang gästernas lagkapten Krister Nordin fram till sina supportrar.

Hans uppdrag: rädda matchen.

Då hade det regnat ner snöbollar mot Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors i mer än fem minuter i sträck.

Bengaliska eldar

Dessutom hade några AIK-fans tänt ett tiotal bengaliska eldar - något som fotbollsförbundet har förbjudit.

Domaren Miro Ukalovic förklarade att han tänkte ställa in matchen om inte snöbombardemanget slutade.

- Jag tycker att det var väldigt obehagligt. Det går inte att veta vad som finns i snöbollarna, för de där filurerna verkar ju kunna hitta på precis vad som helst. Det var jobbigt, säger Fredrik Sundfors.

För några år sedan kastades dartpilar mot honom vid en bortamatch i Helsingborg - något som gjorde gårdagens upplevelser extra jobbiga.

- Jävla tokstollar är vad de är. Sånt här hör verkligen inte hemma i fotbollen, och jag hoppas att AIK får dryga böter säger Sundfors.

Fotbollsförbundet hade en matchdelegat på plats i Sundsvall, och direkt efter matchen gjorde han klart att AIK kommer att bestraffas.

- Vi räknar med böter, främst för bengalerna. Det är tråkigt, och vi kommer försöka jobba hårdare tillsammans med Black Army för att undvika sånt här i fortsättningen, säger klubbens säkerhetsansvarige Henrik Koch.

Kommer ni försöka straffa de skyldiga på något sätt?

- Polisen har filmat läktarna, och vi kommer att få tillgång till banden. Går det att identifiera några personer så kommer vi självklart stänga av dem. De är inte välkomna på våra arenor, säger Henrik Koch.

Erik Niva