Drömstart av Malin Baryard i natt

Tvåa när världscupfinalen inleddes i Las Vegas

SPORTBLADET

Malin Baryard och Butterfly Flip fick en drömstart i världscupfinalen i Las Vegas.

Efter sin andraplats har hon nu skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför fortsättningen.

Foto: JAN GYLLENSTEN
Det blev jackpot för Malin Baryard i Las Vegas i natt.

Baryard startade redan som tredje av 41 ekipage. Normalt sett inget vidare, men den här gången var det kanske en fördel.

– Jag red efter min plan och den visade sig hålla bra. Hade jag hunnit se fler ryttare på den här svåra banan hade jag kanske ändrat mig och ridit annorlunda. Nu gick det bra, och det känns väldigt, väldigt skönt, säger Baryard.

Hon var felfri och ledde faktiskt tävlingen ända till det var dags för ryttare 31, Mclain Ward från USA på Victor. Amerikanen rev ett hinder men var ändå så snabb att det räckte till segern, närmast före Baryard.

Blev 110 000 kronor rikare

– Jag trodde nog inte att jag skulle hålla ledningen så länge som det blev, det var spännande att följa de andra i dag. Mclain blir förstås farlig här på hemmaplan så det kan bli tufft att ta honom men jag ska försöka. Min häst kändes jättebra, även om underlaget var i hårdaste laget för henne. Nu startar jag näst sist i den andra finalhoppningen och har ett bra utgångsläge. Jag är optimist inför fortsättningen, säger Baryard..

Banan och kanske underlaget blev en överraskning för många toppryttare.

Rodrigo Pessoa blev trea, men ryttare som Ludger Beerbaum och Markus Fuchs var inte bland de tio bästa när världscupfinalen inleddes.

Världscupfinalen fortsätter med en ny omgång fredag kväll lokal tid, då det avgörs vilka som får rida söndagens stora final. Malins andraplats belönades med motsvarande cirka 110 000 kronor.

aftonbladet.se