Pixbo svenska mästare i innebandy

Besegrade Warberg med 8-2

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Rekordmånga 57 mål i grundserien - 11 i slutspelet.

Men i sista matchen med gänget fick Pixbos Niklas Jihde lämna planen mållös.

- Det spelar ingen som helst roll en dag som denna när grabbarna petar in åtta, sade han efter SM-finalsegern mot Warberg med 8-2.

Nu bär det av till Schweiz och livet som proffs, och tidernas målkung kunde inte få ett bättre avsked.

SM-guld de två senaste säsongerna, och i år dessutom målrekord.

- Det blev ett riktigt filmslut det här. Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare, men de senaste matcherna så har man funderat lite. Jag fick nästan en liten tår i ögat på slutet, sade Jihde.

Ser man enbart till SM-finalen kanske inte Pixbo kommer inte att sakna sin största målskytt allt för mycket.

Målen fördelades på fem olika spelare, något som visar att Pixbo är ett mycket bra lag - även när den väntade målmaskinen klickar.

Studsade rätt

Stora guldhjältar blev i stället landslagsmannen Henrik Quist, som gjorde två mål och spelade fram till två, och Mattias Axelsson som assisterade till fyra mål.

- Ibland så studsar bollen rätt. De öppnade sig en hel del mot slutet och då var det lätt att kontra, sade Axelsson.

Niklas Jihde hade inte samma tur med studsen.

Jihde, som inte heller fick in bollen i fjolårets SM-final, hade ett par frilägen. Men Jihde träffade målvakten Niklas Nyman hjälm ena gången och hans ben den andra.

- ...och då var ändå grabbarna sjysta. Jag fick ta ett extrabyte på slutet för att få in den, men det gick inte, sade Jihde med ett leende.

- Men det spelar ingen roll. Det är en underbar känsla att få vinna SM-guld inför så här mycket publik.

Tappade medaljen

Det var 7 513 - nytt rekord för svensk klubbinnebandy - som hade kommit till Hovet för dam- och herrfinalerna, och innebandyförbundets försök att göra det till en finalfest lyckades.

Finalmatchen som sådan började dock i ett lugnt tempo, där Pixbo hade mycket boll från början, och Warberg fick rikta in sig på sina kontringar. I mitten av öppningsperioden kunde Warberg mycket överraskande ta ledningen med 1-0, och när sedan Mikael Andersson sköt in ett långskott från vänsterbacksposition i numerärt överläge fram till 2-0 vaknade Pixbo.

Efter åtta raka mål hamnade guldet hos Pixbo - och Niklas Jihde, vars oskärpa fortsatte efter matchen då han lyckades förlägga guldmedaljen bara ett par minuter efter prisutdelningen.

- Det är väl en sådan dag det här..... men vad fan, det går inte att avsluta i Sverige på ett bättre sätt, sade han.

Niclas Johansson/TT