Första vinsten ger nytt självförtroende

Örebro fick med sig tre poäng från Örjans vall

SPORTBLADET

HALMSTAD

Örebro kom till Örjans vall i Halmstad med ett stukat självförtroende efter två inledande förluster i allsvenskan.

Laget åkte hem med huvudet högt efter att ha besegrat Halmstad med 3-1.

Ett resultat som inte var helt orättvist.

- Sett till framtiden var detta en härlig seger. En förlust till och spelarna hade fått det rejält jobbigt mentalt, säger Örebrotränaren Stefan Lundin.

Kollegan i Halmstad, Jonas Thern, replikerade:

- Det här var ett resultat som vi bjöd på.

Halmstad inledde bra med att dominera spelmässigt sett. Men Örebrospelarna var hela tiden giftiga i kontringarna - och det var på en sådan kontring som hörnan kom där Örebro tog ledningen. Hörnan, slagen av Mikael Steen, touchade någon i spelarhögen framför mål och ställde målvakten Conny Johansson chanslös.

Halmstad kom tillbaka, hade mycket bollinnehav, men oftast blev det bollförflyttning i sidled.

Hemmapubliken skrek efter Sypniewski

Kvitteringen kom när Sharbel Touma och Magnus Andersson kombinationsspelade sig igenom Örebroförsvaret varvid den sistnämnde avslutade med ett distinkt skott i bortre burgaveln utan chans för John Alvbåge i Örebromålet.

Matchbilden var sig lik halvleken ut. Hemmapubliken ropade efter mer folk i anfallet och speciellt efter polacken Igor Sypniewski.

Och han kom också in i andra halvlek vilket betydde att HBK fick ännu mer tryck på Örebro. Igor blev för övrigt varnad för filmning efter att ha kastat sig i straffområdet efter sin första bollkontakt. Men HBK fick i stället straff vid nästa situation där Magnus Andersson fick en tryckare i ryggen.

Straffläggare var Mikael Nilsson som sköt hårt och distinkt, men utanför. Straffmissen gjorde att HBK sjönk tillbaka i spelkvalitet. Och några minuter senare kom nästa kalldusch. Målvakten Conny Johansson var långt utanför sitt straffområde och flaxade. Han hann inte upp bollen utan Herish Kuhi var först. Kuhi såg att anfallskollegan Paul Oyuga var på plats och slog en perfekt passning varvid Oyuga enkelt kunde slå bollen i ett tomt och övergivet mål.

Segern en lättnad för Stefan Lundin

- Det var olyckligt för vår del. Det kändes som om vi skulle ha dödat matchen i och med straffen, säger Jonas Thern.

Och som extra salt i såret gjorde Herish Kuhi 3-1 på halvvolley och HBK var ett slaget lag. Det hjälpte inte mycket att Magnus Andersson gjorde 2-3 i näst sista minuten. HBK kom aldrig närmare.

- Jag vill gärna ge beröm till våra trogna och lojala spelare, säger en lättad Stefan Lundin.

- Vi är inte tillräckligt effektiva. Det måste vi jobba vidare på, säger Jonas Thern.

TT