Ny poäng för nykomlingen Öster

Mållöst när förre guldtränaren gästade Växjö

SPORTBLADET

VÄXJÖ

Nästan tio tusen hade bänkat sig kring Värendsvallen för att se Östers förre guldtränare Bo Johanssons återkomst.

Johansson, nu i rollen som tränare för IFK Göteborg, fick nöja sig med en poäng sedan matchen mot nykomlingarna Öster slutat mållöst.

- Öster spelade en bra fotboll och deras spelare både vågade och förflyttade sig snabbt. Öster var piggt och optimistiskt, säger Bo Johansson.

Öster inledde med en stolpträff av Johan Mattsson efter halvminuten, men sedan var det IFK Göteborg som dominerade. Gästerna skapade flera bra chanser och närmast var Martin Ericsson, som med sitt skott i tionde minuten tvingade Björn Stringheim i Östers mål till en stark benparad.

- Vår första kvart var vår bästa och här kunde vi avgjort, men trots allt är jag rätt nöjd, säger Bo Johansson.

I andra halvlek jämnades spelet ut och Öster tog rentav över under en period i halvlekens mitt. Något gyllene tillfälle för att punktera matchen hade inte hemmalaget, som helt klart saknar långtidsskadade Ludwig Ernstssons huvudspel.

- Oavgjort var rättvist. Vi visade upp två helt olika halvlekar och i den första hade vi åter för stor respekt för motståndarna och vi backade omedvetet hem. I andra halvlek tycker jag att vi visade publiken att vi kan spela fotboll, kommenterar Östers tränare Jevgenij Kouznetsov.

Östers målvakt Björn Stringheim var hemmalagets matchvinnare. Nu höll Stringheim nollan för andra matchen i rad.

Vidare skötte sig hela fyrbackslinjen utmärkt med Fredrik Bild som det stora namnet.

Patrik Karlsson och Johan Svensson ska också ha plus.

IFK Göteborg hade sin topp i anfallaren Martin Ericsson. Inte heller Blåvitts backlinje ska klandras och framåt skapade också Jonas Henriksson och Hans Blomqvist, så länge han var med, farligheter.

TT