En poäng för Boden i hemmapremiären

Mållöst men inte händelselöst mot BP

SPORTBLADET

BODEN

Det blev inga mål i hemmapremiären heller för Boden, men 0-0 mot Brommapojkarna gav norrbottningarna en första poäng i superettan.

Matchen på konstgräset på Björknäsvallen var alltså mållös men inte händelselös. Lagen hade ett par bra möjligheter var och frågan var om inte BBK skapade de hetaste chanserna.

Över 2 000 åskådare såg matchen och de flesta verkade nöjda i sommarvärmen trots att det inte fanns tillgång till sittplats.

- En klart godkänd match, sammanfattade BBK-tränaren Lars "Brolla" Svensson.

Men det hade förstås suttit bra med ett segermål. Närmast var mittfältaren Per "Palle" Johansson som i andra halvlek nickade i ribban.

Den hårt jobbande forwarden Patrik Släryd var också nära några gånger och ett tungt distansskott strök målvaktens högra stolpe.

- Vi höjde oss fem-sex procent jämfört med premiären mot Café Opera, men jag borde gjort ett mål för att vi ska få lite lugn i fortsättningen, ansåg Släryd.

Öppet spel efter paus

Men BP skapade också en del möjligheter, framför allt i andra halvlek då spelet blev öppnare. Då hade BBK vissa försvarsproblem och närmast var backen Pontus Segerström med en tung nick som BBK-målvakten räddade.

- Vi kunde ha vunnit men också förlorat, sade BP-tränaren Benny Persson lakoniskt. Boden har inget dåligt lag, säkert inte sämre än Assyriska. Det är inte bara att komma till Boden och hämta poäng.

- Tyvärr fick vi för långt lag efter paus och det resulterade i ett par BP-chanser, ansåg Lars Svensson.

Bäst i BBK: prickfrie målvakten Fredrik Tervaniemi, innerbacken Mats Halonen (bara ett misstag), raketsnabbe Luchi "Speedie" Gonzales på mittfältet och Patrik Släryd, som dock var för ensam framåt.

BP hade också en säker målvakt i Kristoffer Björklund, en bra bollvinnare i Andreas Bild och en vass anfallare i Jerry Månsson.

Frölunda i topp

Frölunda leder superettan efter en inte helt fullständig andra omgång. På måndagen blev det 2-1 mot Falkenberg sedan Andreas Nilsson gjort segermålet i näst sista matchminuten. IFK Malmö har också full pott efter 1-0 borta mot Häcken.

Gefle, som slog storfavoriten IFK Norrköping i första matchen, fick efter ett sent mål på hemmaplan en poäng mot Forward (1-1).

Exallsvenska Kalmar FF vann borta mot Sylvia med 1-0.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM