Inter till semifinal i Champions League

Besegrade Valencia borta med 2-1

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Italienska Inter förlorade med 1-2 borta mot spanska Valencia i Champions League-kvartsfinalen på tisdagskvällen, men tog sig ändå vidare till semifinal tack vare fler mål gjorda på bortaplan. Det första mötet slutade 1-0 till Inter.

Det handlade om en öppnande boll från Cristiano Zanetti, en smart löpning av Christian Vieri och en misslyckad brytning av Roberto Ayala - mer behövdes inte för att 49 290 på Mestalla redan i den fjärde minuten skulle kastas i förtvivlan.

En så öppen yta får inte en sylvass anfallare som Vieri bjudas på och 0-1-målet var sämsta tänkbara start för ett Valencia med just 0-1 i bagaget från möte nummer ett och i desperat måljakt, men chocken rann av spanjorerna blixtsnabbt. Direkt efteråt hittade norske John Carew argentinske dribblern Pablo Aimar, som via ett väggspel manövrerade sig till skottläge och lurade Inter-målvakten Francesco Toldo till en snabb 1-1-kvittering.

Valencia - i usel ligaform med insläppta mål i de nio senaste seriematcherna - kom till spel kraftigt skadedrabbat, utan landslagsmittfältaren David Albelda, utan Kily Gonzalez, utan Curro Torrés och utan Francisco Rufete i startelvan. Ändå försökte tränaren Rafael Benitez mana till mod.

- Jag är säker på att vi kan slå Inter. Nu måste spelarna visa att de är smarta och modiga. Jag tror och hoppas att de är det, sade Benitez.

I den 51:a minuten visade Ruben Baraja att han lyssnat och förstått. Baraja kom högst upp på Pablo Aimars hörna och nickade dit 2-1. Valencia jagade ytterligare mål, men Inter höll undan och kom undan med blotta förskräckelsen.

TT