”Jag är tacksam att jag har fått ledigt”

Arsenals tuffa program är orsaken

SPORTBLADET

På fredagseftermiddagen kom förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg överens med Arsenalproffset Fredrik Ljungberg om att han inte behöver medverka i fotbollslandskampen mot Kroatien på Valborgsmässoafton på Råsunda.

- Jag är tacksam över att förbundskaptenerna ger mig ledigt, eftersom vi har ett väldigt tufft spelschema med Arsenal direkt efter landskampen. Vi spelar då tre ligamatcher på en vecka (4 maj Arsenal-Leeds, 7 maj Arsenal-Southampton, 11 maj Sunderland-Arsenal) och sedan FA-cupfinalen mot Southampton den 18 maj. Om vi ska kunna upprepa fjolårets dubbel, det vill säga vinna både ligan och FA-cupen, så måste jag kunna koncentrera mig fullt ut på det. Därefter ser jag fram emot EM-kvalmatcherna mot San Marino och Polen i början på juni, säger Ljungberg i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenerna avvaktar helgens matcher innan de bestämmer om en eventuell ersättare till Ljungberg ska kallas in till trup pen, som samlas i Stockholm måndag eftermiddag.

- När vi väl diskuterat igenom läget med Fredrik, så kom vi överens om att han kan stå över Kroatien-matchen, eftersom Arsenal har ett riktigt tufft program framför sig. Vi hoppas han kommer fräsch till EM-kvalen i juni i stället, säger förbundskaptenerna Lagerbäck och Söderberg i ett pressmeddelande.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM