Öster starkast i nykomlingsmötet

… och Enköping nobbade match- vinnaren

SPORTBLADET

ENKÖPING (TT)

Det blev en nykomling som avgjorde mötet mellan nykomlingarna.

Östers Dani Hamzo fick aldrig kontrakt med Enköping och visade att de valde fel.

Med två mål sänkte han på egen hand hemmalaget med ett mål i varje halvlek när Öster slog Enköping med 2-0 (1-0).

Foto: BILDBYRÅN
HAMZO VAR NAMNET …Dani Hamzo. Det har nog både Öster och Enköping, som en gång ratade honom, lärt sig vid det här laget.

Dani Hamzo har länge varit känd i Märstatrakten. Förra säsongen gjorde han 36 mål på 35 matcher. I serien blev det 14 på 19 matcher. Men då handlade det om Valsta Syrianska i fotbollstvåan.

Nu är han i Öster. Men det tog sin tid. Efter att ha fått nobben av både AIK och nykomlingen Enköping nappade till slut Växjölaget - något de knappast ångrar idag.

- Det är otroligt kul att han äntligen får göra mål. I alla tidigare matcher är det han som legat bakom målen, summerade Östers tränare Jevgenij Kouznetsov.

Hamzo - kobran i Öster-anfallet

Och huvudpersonen själv var förstås nöjd.

- Vid det första målet chansade jag lite på en boll och sköt lågt. På det andra var det många som vill ta frisparken men jag såg en lucka och klippte till.

Så enkelt kan det vara om man är målskytt. Själv ser sig Dani Hamzo som en kobra i det giftiga anfallsspel Öster ska bjuda på under säsongen.

Själva matchen mellan de två nykomlingarna var ganska matt. Och det får man beskylla hemmalaget Enköping för. Förutom första kvarten uppträdde laget direkt svagt. Och de som skulle bli lite av årets nyförvärv i klubben har varit sämst så här långt. Målsprutan från Hammarby, Andreas Hermansson, blev på nytt utbytt och den marockanske landslagsmålvakten Driss El Asmar gjorde visserligen en bra räddning men sjönk sedan i kvalité.

El Asmar låg på egen hand bakom det sista målet då han först tog bollen utanför straffområdet, sedan tjafsade till sig en varning för att slutligen vara helt överspelad vid själva frisparken.

- Det var otroligt skönt att vi fick tre poäng och att vårt tekniska spel gav utdelning, fortsatte Hamzo som inte ville prata om revansch.

På försäsongen var han och tränade med Enköping. I träningsmatchen vann hans lag med 5-0 och Hamzo gjorde själv tre av målen. Klubben fick i samma veva kontrakt med Johan Wallinder och Andreas Hermansson och valde dessa före Hamzo.

Enköping ångrar missade värvningen

- Visst kan man säga att man ångrar sig idag. Det var han som vann matchen åt Öster, konstaterade Enköpings tränare Peter Lenell.

Även AIK nobbade Hamzo och redan nästa omgång väntar Solnaklubben. Kanske dags för Krister Nordin och övriga att förbereda sig.

- Jag hoppas bara att vi vinner. Sedan känner inte jag att det måste bli jag som ska avgöra.

Efter stormatchen och många intervjuer stannade Hamzo kvar i Uppland. Under söndagen hade Valsta Syrianska seriepremiär i tvåan mot Spårvägen. En match han inte vill missa.

- Vem vet, jag kanske gör ett inhopp.

TT