Mållöst på Ryavallen

ELfsborg mest nöjt med 0–0

SPORTBLADET

BORÅS (TT)

Matchen mellan Elfsborg och Helsingborg blev mållös.

För Elfsborg var det ändå ett fall framåt.

- Efter 0-5 borta mot Djurgården senast var det så, säger tränaren Anders Grönhagen.

Då menar Elfsborgstränaren givetvis att laget inte släppte in något mål. Chanserna att göra något framåt var ytterst lätträknade.

Hemmaspelarna lyckades inte rikta ett enda skott mot Fredrik Larsson i Helsingborgs mål som hade en lugn dag.

Johan Wiland i Elfsborgs kasse fick jobba lite mer. Han hade totalt tre bollar att mota. En i början av matchen av Hans Eklund som Wiland räddade till hörna. I slutet hade Eklund en chans till men även då var Wiland med på noterna.

Ängsligt spel

Däremellan hade Helsingborgs bäste spelare, mittfältaren Tommi Grönlund, ett farligt skott som inte heller det gav bättre resultat än en hörna.

För Elfsborg hade Andreas Klarström, Fredrik Berglund och Hasse Berggren några bra försök men deras skott gick över och utanför.

- Inte ett enda skott på mål. Det säger allt. Vi var ängsliga i vårt spel, förklarar Anders Grönhagen.

Nu har hans mannar spelat åtta halvlekar i årets allsvenska. Sju av dessa utan att göra mål.

- Vi måste jobba mer på anfallsspelet, säger Elfsborgstränaren.

Till andra halvlek gjorde han två byten. Både Johan Sjöberg och Jonas Lundén kom in men det gjorde inte laget effektivare. Matchen som helhet var verkligen ingen höjdare.

Publiken förtjänar bättre

- Vi höll nollan på bortaplan. Det är i alla fall positivt och det kändes som vi var lite bättre, säger Helsingborgs tränare Peter Swärdh.

I vissa delar av matchen hade hans lag ganska mycket boll. Men på sista tredjedelen av planen var kvalitén lite för svag.

De sista 25 minuterna av första halvlek hade Helsingborg ett visst grepp. Det fortsatte en stund efter paus också, men mot slutet tog Elfsborg över.

- Kanske smög det sig in bland spelarna att det kunde vara bra med oavgjort borta. Men det var absolut ingen taktisk manöver, poängterar han.

Lagen tog nu var sin poäng. Vilket var det bästa med den här matchen - men om publiken ska återvända måste nog spelarna prestera lite bättre framåt.

TT