Kennedys frispark förde Bajen till toppen

Besegrade Landskrona med 1–0

SPORTBLADET

LANDSKRONA (TT)

Allsvenskan har fått ett nytt ledarlag.

Ett frisparksmål av Kennedy Bakircioglü räckte långt för Hammarby i bortamatchen mot Landskrona Bois.

Foto: SCANPIX
MATCHHJÄLTEN Kennedy får en kram efter att ha skjutit Hammarby till allsvensk serieledning.

1-0-segern var kanske inte spelmässigt rättvis, men samtidigt var hemmalaget väldigt uddlöst.

Hammarbytränaren Anders Linderoth var inte nöjd med spelet - men förstås med de tre tunga poängen som gjorde att laget tog sig förbi rivalen Djurgården i toppen.

- Vi kom inte i närheten av den spelstandard som vi har visat i våra tre tidigare matcher. Det var tungt på många fötter och jag vet inte om det var derbyt mot AIK i tisdags som satt i benen. Men vinner man ändå är det svårt att klaga för mycket, sade Linderoth.

Uppför för Farnerud

Landskrona fick sin förlustnolla spräckt i fjärde matchen och det såg stundtals väldigt uddlöst ut. Den unge stjärnan Alexander Farnerud har svårt att få till det och blev också utbytt med en kvart kvar att spela.

- I den första halvleken tyckte jag att vi spelade bra, det fanns fina intentioner och den tillhörde oss. Hammarby försvarade sig bra i andra halvlek och vi kunde inte komma igen mentalt som jag ville, sade Bois-tränaren Jan Jönsson.

Landskrona gjorde sin säkert bästa halvlek för säsongen, men hade svårt under hela matchen att skapa de där riktigt vassa chanserna. Daniel Nannskog hade ett par lägen, men hemmalaget hade inte ett enda skott på mål.

Hammarby hade å sin sida bara ett skott på mål under de första 45 minuterna - men det satt å andra sidan och det i ett psykologiskt läge, minuten före pausfikat.

Kennedy Bakircioglü blev fälld i ett läckert läge några meter utanför straffområdet. Och Hammarbys mittfältsstjärna tog också tillvara på chansen, bollen gick in via hemmalagets försvarsmur och lämnade Mats Svensson i Landskronamålet helt strandad.

- Det var tungt att gå in med 0-1 efter en halvlek som vi hade grepp om, sade Jan Jönsson.

Skickligt försvar

Hammarby försvarade sin ledning skickligt och även med tufft spel. Landskronaspelarna blev allt mer frustrerade och skapade alldeles för lite, trots att hemmalaget byggde på offensiven sista kvarten.

I stället var det nära dubbla gånger för Peter Markstedt, men han hade inte marginalerna med sig.

Landskrona var dock ganska nära i slutminuterna när Hammarby backade hem med allt och alla - och det blev spännande till slut. Men den nya serieledaren höll undan, om än med möda.

- Jag är tacksam för segern. I fjol klarade vi kontraktet i Landskrona i sista omgången och nu vann vi här igen, vi trivs rätt bra här, sade Anders Linderoth.

Och Kennedy Bakircioglü visade sig guld värd igen för serieettan - hans tredje mål för säsongen var ingen pärla.

Men ack så viktigt - och avgörande.

TT