Afonso räddade poäng åt Örgryte

Mål av Brassen direkt i comebacken

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

Ett känsligt lobbskott från Alexander Farnerud i första halvleken.

En vristträff från Afonso Alves i andra.

Det var höjdpunkterna när Örgryte och Landskrona spelade 1-1 (0-1) i det allsvenska mötet på Gamla Ullevi.

Foto: BILDBYRÅN
TILLBAKA Afonso visade hur viktig han är för Örgryte genom att rädda en poäng mot Landskrona.

I övrigt var det mest gäspfotboll som bjöds inför en liten publik, 3 658.

Första halvlekens snedsparkar, felträffar och luftpastejer fram och tillbaka gjorde ingen glad.

Men talangen Alexander Farnerud, som gjorde två mål i U21-matchen mot Estland (5-1), prickade rätt nu igen, och det efter ett förarbete som han svarade för själv.

En minut återstod av den sega första akten, när ''Alex'' tog emot bollen vid straffområdesgränsen, dribblade, väggpassade till Jesper Ljung, satte fart, fick tillbaka bollen och satte den i nät med en läcker lobb över utrusande Dick Last.

- Kul att han får utdelning och kul att han också gör grovjobbet, berömde Landskrona-tränaren Jan Jönsson, som haft en del uppbyggande terapisnack med den rödhårige högerspringaren med den finstämda vänsterfoten.

- Vi kräver inte att han gör några underverk, vi kräver att han gör just grundjobbet, för gör han det så har han ett så starkt skyddsnät. Vi har helt enkelt pratat om att han kanske bör spela lite enklare, sade Jönsson.

Skånemålet strax före pausvilan var en kalldusch för hemmalagets spelare. Sevärda fjolårslirarna i Örgryte har inlett rejält risigt i år, och även efter söndagsmatchen har laget fortfarande bara en seger (Enköping) efter fem spelade.

- Men nu gläds jag över inställningen, att vi aldrig gav upp trots att det såg så mörkt ut och det ger mig hopp inför fortsättningen, säger Örgryte-tränaren Erik Hamrén.

- Det var en väldigt viktig poäng.

Lyckobringaren var, som så många gånger i fjol, brasilianske Afonso Alves.

Efter magskadan var han tillbaka för första gången i allsvenskan i år, och visst gjorde han mål.

Han laddade för skott 25 meter från mål. Vristskottet tog på Henrik Nilssons täckande smalben varpå bollen fick en knorrigt knepig bana, väl värd en spark från en brasse.

Mats Svensson i Landskronakassen fladdrade förgäves efter den otagbara bollen.

Afonso hade dessutom en nick som Jesper Ljung räddade på mållinjen, men inhoppande Indrek Zelinski hade också en nick som Roberg B Bärkroth också räddade på andra mållinjen.

Så nog var det rättvist med 1-1 på Gamla Ullevi.

Göran Sjögren/TT