Kennedy straffade MFF

… och tog ledningen i skytteligan

SPORTBLADET

Det är Hammarby för hela slanten i den allsvenska fotbollen just nu.

Serieledning efter fem omgångar - och Kennedy Bakircioglü toppar skytteligan.

Det ena hänger förstås ihop med det andra.

- Mycket bättre kan det inte bli, säger Kennedy.

Foto: BILDBYRÅN
I TEMPORÄRT ÖVERLÄGE Marcus Rosenberg gav Malmö ledningen mot Hammarby. Men två straffmål vände på steken.

Yttermittfältaren brukar stå för framspelen, de smarta passen och skruvade inlägg från högerkanten.

Nu håller han till i straffområdet.

För sig själv.

Med bollen på den vita punkten och öga mot öga med målvakterna.

Kennedy är allsvenskan säkraste straffskytt - tre straffar och tre mål hittills den här säsongen.

Iskall på Söderstadion

Lägg till premiäromgångens mål mot Elfsborg och en frispark mot Landskrona och han är uppe i fem mål och överst i skytteligan.

Kennedy räddade en poäng i derbyt mot AIK senast. Mot Malmö FF på Söderstadion var han iskall, två gånger om. Hammarby vann med 2-1 (1-1), tog årets fjärde seger och leder allsvenskan på 13 poäng.

Mycket tack vare det här, regisserat Kennedy Bakircioglü:

* 1-1 på övertid i första halvlek. Daniel Majstorovic viftade med armbågen i ansiktet på Max von Schlebrügge, Kennedy klev fram, placerade lågt till vänster och Mattias Asper var chanslös.

* 2-1 (66) Erik Johansson klev på brasilianaren Elvis som föll lätt och snyggt. Den här gången drog Kennedy straffen till höger, Asper chansade åt rätt håll, men bollen var för hård och för högt slagen för att MFF-målvakten skulle nå den.

Det var spiken i kistan för Malmö FF som tog ledningen när Marcus Rosenberg vände bort Jonas Stark och sköt tätt intill Ante Covics högerstolpe redan efter 19 minuter.

Prahl upp på läktaren

Hammarby dominerade matchen efter 2-1 och Malmö kämpade mer med sin egen ilska och frustration än efter att hitta sitt förlorade spel från första halvlek.

Inte bara spelarna.

Tränaren Tom Prahl tappade humöret han också och skickades för andra året i rad upp på Söderstadions läktare.

En och annan kände säkert sympati för honom. Malmö - läs Niklas Skoog och Joseph Elanga - drabbades av två gula kort som var högst tveksamma.

- Antingen var det frustration över domaren eller Hammarby som spelade bra eller så är det vi som saknar struktur i vårt spel. Det får framtiden utvisa, säger Prahl.

Domaren hette Peter Fröjdfeldt i matchprogrammet, men Mikael Nyström från Rönninge på planen. Fröjdfeldt sträckte sig på uppvärmningen och Nyström fick hoppa in med kort varsel.

Det var hans allsvenska debut - och den kom för tidigt. Men det var inte bara Malmö som drabbades. Kennedy Bakircioglü kunde fått chansen från straffpunkten när han fälldes av Majstorovic redan efter en kvart.

- Ingen lätt uppgift för den här killen, säger Hammarbytränaren Anders Linderoth.

Som nykorad månadens tränare för april, fick han en utmärkt start på maj - och behövde inte som segerherre slå mot en som redan skickats till marken.

Henrik Skiöld/TT