Helsingborg fick inte hål på Örebro

”Skjuter man 20 skott ska det bli något mål”

SPORTBLADET

HELSINGBORG (TT)

Tjugo skott, men inget gick in.

20 miljoner kronor av Helsingborgs kommun, de satt där.

- Att kommunen ställde upp för klubben kändes avgörande. Nu är det vad laget presterar som är det viktiga, sade Gustaf Andersson efter 0-0 mot Örebro på Olympia.

Foto: BILDBYRÅN
MÅLSNÅLT Helsingborg lyckades inte få hål på Örebro. Här är det de båda lagens Gustaf Andersson som stångas.

På tisdagen ska medlemmarna i Helsingborgs IF välja den nya styrelse som tar över efter den gamla niomannatrusten som var nära att lämna ett konkursbo efter sig.

Kommunen, och tre banker, fick gå in och rädda stans stolthet.

På tisdagen ska också Svenska fotbollsförbundets licensnämnd godkänna den handlingsplan som upprättats och säga ja till att det blir allsvensk fotboll i Helsingborg fortsättningsvis.

Frågan är hur många fotbollsanhängare som tappat gnistan för att gå på Olympia efter de ekonomiska skandalerna?

Det var några tusen färre än vanligt när Örebro kom på besök på måndagskvällen.

Nu har förstås Örebro ett efterhängset rykte om sig att inte vara något kul lag.

Helsingborg mötte betongvägg

Det håller i sig med råge efter 90 minuters betongvall mot Helsingborg som försökte och försökte men inte lyckades ta sig förbi Örebros försvar.

- Vi spelade som vanligt ett hyggligt försvarsspel, killarna ska ha beröm för att de kämpade. Kritik må riktas mot vårt anfallsspel, men så här blir det i bland, sade Örebros tränare Stefan Lundin.

Helsingborgs Gustaf Andersson hade några målchanser: en nick över, en nick utanför, ett skott i stolpens utsida, ett som Örebromålvakten John Alvbåge räddade.

- Har man lite medflyt så går någon boll in. Men det vänder får vi hoppas. Så fort som möjligt, sade Gustaf Andersson.

Närmast ett välförtjänt mål var ändå den hårda frispark som Alvbåge styrde upp i luften och där bollen nickades bort under målribban av en Örebroförsvarare. Mattias Lindström slog bollen längs marken från kortlinjen.

Lugn dag på jobbet

Örebro hade ett skott på mål.

- Äh, det kom rakt på mig det var inget. Nä, det var en mycket lugn dag på jobbet, sade HIF:s målvakt Fredrik Larsson.

Helsingborgs övertag var massivt. Laget rullade boll fint, kom runt på kanterna och slog inlägg. Men till slut blev det för ensidigt med höjdare in mot mål. Där fanns lägen till lite väggspel som kunde dragit isär Örebroförsvaret.

- Jo, visst fanns det. Och skjuter man 20 skott ska det bli något mål. Under min tid som tränare har vi inte varit så överlägsna som i den här matchen, sade HIF:s tränare Peter Swärd, som tog över i mitten av förra säsongen.

Bo Harmby/TT