Elmander och Källström bjöd på drömmål

”Vi gjorde en fruktansvärt bra andra halvlek”

SPORTBLADET

Två drömmål av Kim Källström och Johan Elmander.

Det hjälpte Djurgården till seger, 3-1, mot IFK Göteborg och en plats i toppen av allsvenskan.

Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
MÄSTAREN… Jo, Johan Elmanders mål mot IFK Göteborg var just mästerligt. Fast lite tur också kanske..?

Få lag lyckas ta med sig poäng hem från Stockholms stadion. IFK Göteborg var på god väg i tisdagens match.

Men när den blåvita klacken på allvar började att hoppas dök fel göteborgare upp - Kim Källström.

1-1 på ljustavlan och matchuret stod på 86 minuter. Hans träff på bollen var lika vacker som ren. Det betydde 2-1 till Djurgården och början till slutet för IFK Göteborg.

Kim Källström själv:

- Andra halvlek är vår grej, vi är väldigt starka då och det tycker jag att vi visade redan under förra säsongen. För min egen del var jag bara glad att jag fick vara kvar på planen efter första halvlek, mitt spel då var så nära katastrof man kan komma.

Inte mycket att glädjas åt

För då fanns inte mycket att glädjas åt, varken för göteborgare eller djurgårdare. Det publiken på Stockholms stadion i stället kom att minnas var den andra halvleken och Djurgårdens två avgörande mål.

För när tränaren Sören Åkeby valde att göra diverse justeringar kom också det spel fram som förra året renderade i ett SM-guld. Det gav ett ännu tydligare spelövertag för hemmalaget och matchens första mål i 70:e minuten.

Johan Elmander kom loss på högerkanten, i ett desperat försök kastade han sig och lyckades halvliggande få träff på bollen. Bollen seglade långsamt in via stolpen till 1-0.

- Jag försökte bara att få den på mål, kanske var det lite tur med i det, men samtidigt tycker jag att vi gör en fruktansvärt bra andra halvlek.

Kallduschen kunde inte bli tydligare när sedan inhopparen Mamadou ''Big Mama'' Diallo sprang ifrån Patrik Eriksson Ohlsson och kunde rulla in 1-1 bara fem minuter sedan.

Men den poängen försvann i samma stund som Kim Källström gjorde sitt mål. Djurgårdens inhoppare René Makondele fastställde sedan 3-1 på övertid.

Enköping nästa

Och efter försökte Göteborgs tränare, Bosse Johansson, hitta svar på den fråga som han delar med så många andra allsvenska tränare:

Hur ska man besegra Djurgården?

- Det blir alltid bra fotboll när Djurgården spelar, de har ett spel som påminner om det du kan se i fransk eller spansk fotboll. Jag tror inte det går med destruktivt spel, det gäller att utveckla sitt eget lag.

Nästa klubb att försöka blir nykomlingen Enköping när de möter Djurgården på söndag.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM