Oavgjort i tamt Milanoderby

Mållöst mellan Milan och Inter

SPORTBLADET

MILANO

Det var en historisk semifinal i Champions League.

Två lag från Milano mot varandra i ett hett derby.

Men mötet mellan Milan och Inter blev tämligen avslaget och slutade 0-0.

Milano kokade hela onsdagen inför det hetaste derbyt i stadens historia. Alla var där för att se det 255:e mötet mellan lagen. Dock har inget av dem tidigare varit så uppskrivet som onsdagens inför 78 175 åskådare, däribland Milans ägare, Italiens premiärminister Silvio Berlusconi.

Milan hade vunnit de två derbymatcherna i serie A denna säsong och hade ett visst favoritskap. Men trots att man dominerade mittfältet, mycket tack vare Rui Costa, fick man inte till några riktigt bra avslut i första halvlek. Milananfallarna Andrej Sjevtjenko och Filippo Inzaghi fick om och om igen se domaren vinka för offside. Inzaghi blev till exempel avblåst fyra gånger på första 40 minuterna.

Inters backlinje var stark och kontringsspelet fungerade bra inledningsvis. Alvaro Recoba kom fri redan i sjunde minuten men uruguayanen blev för ivrig. Han hade också en hyfsad nick tio minuter senare.

Kvalitén sjönk

Men efter de första 20 minuterna sjönk spelkvalitén och stannade på en ganska låg nivå resten av matchen.

Andra halvlek var fem minuter gammal då Sjevtjenko sträckte upp händerna i röran framför Inters mål för att signalera för mål men Toldo räddade.

Intermålvakten gjorde också en fin dykning på Gennaro Gattusos chans i 64:e. I 72:a minuten hade Inters Ivan Cordoba en giftig nick strax utanför.

Crespo i Inter fick en sista chans i 90:e minuten men bollen gick strax utanför Didas vänstra stolpe.

Bättre i returen?

Annars handlade det mest om kamp och spel på mittplan. Och tyvärr inte det underhållande spel som många hoppats på.

På tisdag är det Inters tur att vara hemmalag på den gemensamma arenan, San Siro. Då avgörs definitivt vilket av Milanolagen som går till final. Frågan är då om Inters fina försvar men ovilja till att göra något framåt håller ännu en gång. För Milan lär inte spela så tamt i en match till. Milan har dessutom fördel av att vara bortalag och vet att ett mål kan räcka långt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM