Juventus italienska mästare

...och nu väntar Real Madrid

SPORTBLADET

ROM

Juventus har två uppgifter. Den ena - att säkra italienska ligatiteln - klarades av på lördagen.

På onsdag är det dags för nästa, att besegra Real Madrid och nå Champions League-final.

- Nu måste vi vila och sedan fokusera på Real, förhoppningsvis finns det dubbel anledning att fira på tisdag, säger Lilian Thuram.

För Thuram och hans lagkamrater gick det betydligt enklare än väntat. Det räckte med 2-2 hemma mot Perugia då konkurrrenten om ligaguldet, Inter, bara fick oavgjort, 1-1, hemma i Milano mot Parma.

Med två omgångar kvar har nu Juventus åtta poängs försprång, ett ointagligt gap, till Inter.

- Två raka ligasegrar, det är en fantastisk bedrift men det kommer inte att bli något party, det är Champions League och vi har en möjlighet att åstadkomma något speciellt, sade tjecken Pavel Nedved efter slutsignalen.

Då krävs det en seger eftersom Real Madrid vann det första mötet i Madrid med 2-1.

Nervös inledning

Ligasegern var Juventus 27:e i historien. Inför lördagens omgång var förutsättningarna så att seger för Juventus också skulle säkra ligatiteln.

Efter en nervös inledning gav franske anfallaren David Trezeguet lugn åt laget när han gjorde 1-0 på straff i 23:e minuten.

Bara nio minuter senare kvitterade Fabrizio Miccoli, utlånad från just Juventus, för Perugia.

Samtidigt hade Mohamed Kallon gett Inter ledningen mot Parma och därmed levde spänningen kvar.

Landslagsspelaren Marco Di Vaio gav på nytt Juventus ledningen i 49:e minuten och segern och ligatiteln verkade säkrad ända till matchen gick in på tilläggstid. Då gjorde Fabio Grosso 2-2 för Perugia.

Andra raka guldet

För tränaren Marcello Lippi, hans spelare och de 50 000 på Stadio Delle Alpi blev det ett par nervösa minuter innan resultatet från Milano meddelades - 1-1.

Förre Inter-anfallaren Adrian Mutu hade kvitterat för Parma, det målet betydde att ligastriden var avgjord.

För Juventus var det andra raka ligaguldet och för tränaren Marcello Lippi hans femte ligaseger. Detta efter en säsong som inte började speciellt bra, efter bland annat tre oavgjorda matcher på rad, hamnade Juventus bakom de andra topplagen, när Lippi sedan valde att låta flera spelare vila för att i stället spela Champions League blev det till exempel bara 1-1 mot Bologna.

Men ju längre säsongen framskridit, desto mer har det handlat om Juventus samtidigt som de båda Milanoklubbarna Milan och Inter tappat mark i toppstriden.

Fakta: Juventus

De tio senaste ligasegrarna

TT-AFP