Linderoth: Jag tycker synd om Sundsvall

Hammarbytränaren rasar mot Giffarnas plan efter 0-0

SPORTBLADET

Hammarby är fortfarande det enda obesegrade laget i allsvenskan - men förlorade serieledningen efter 0-0 mot Gif Sundsvall.

Tränaren Anders Linderoth skyllde på den svårbemästrade planen.

- Vi blev alldeles för fega i passningsspelet och jag tycker synd om Sundsvall som måste spela 13 hemmamatcher på det här underlaget, sade Linderoth.

Därmed inte sagt att det bjöds på dålig underhållning i Idrottsparken. Tvärtom. Första halvlek var stundtals riktigt bra, med högt tempo och mängder av möjligheter. Här är ett axplock av de riktigt heta målchanserna:

18 min: Hammarbys Christer Fursth nickar strax utanför Fredrik Sundfors högra stolpe.

27 min: Sundsvalls Stefan Ålander skjuter ett fräsande skott från 30 meter, bollen passerar Ante Covics högra stolpe.

28 min: Kennedy Bakircioglü frispelas av Pable Pinones-Arce och bredsidar bollen förbi utrusande Sundfors, men en decimeter utanför stolpen. Matchens klart hetaste möjlighet.

Ställningskrig i andra halvlek

36 min: Max von Schlebrügge kommer högst på en vänster hörna och får en perfekt träff med pannan, men bollen skickas undan på mållinjen av hemmalagets Tommy Bergersen.

39 min: Sundsvalls Bala Garba nickar rakt i famnen på Ante Covic från nära håll.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Garba på nytt höll sig framme på ett inlägg från Mattias Thorsell, men målvakten Covic och Suleyman Sleyman hjälptes åt att rensa undan i sista stund.

Sedan hände inte mycket mer i chansväg och under den sista halvtimmen handlade det enbart om ställningskrig på mitten och tuffa tag i närkamperna. Slutresultatet var helt i sin ordning.

- Vi gjorde ingen bra match, kommenterade Hammarbytränaren Anders Linderoth. Vi saknade fart och spelarna verkar sega i benen. Å andra sidan var planen otroligt svårspelad och spelarna blev väldigt fega i passningsspelet, rädda för att göra ödesdigra misstag.

Svårbemästrat underlag

- Jag förstår att Örebro vill byta till konstgräs och jag tycker uppriktigt sagt synd om Sundsvall som måste spela 13 hemmamatcher på det här underlaget.

I slutminuterna fick Hammarbytränaren även ett smärre utbrott när inhopparen Mikkel Jensen varnades efter en sammanstötning med hemmalagets mittfältstuffing Joel Cedergren.

- Domarna har varit överpetiga hela våren och plötsligt nonchalerar man en solklar stämpling från Cedergren. Vem som helst som spelat fotboll vet att man blir förbannad om man får sex dobbar rakt på vristen.

Sundsvallstränaren Patrick Walker var nöjd med poängen, även om Giffarna hade tillräckligt med chanser att kunna avgöra matchen.

- I första spelade vi riktigt bra långa stunder, men vi saknade den där riktiga udden i avslutningarna. Samtidigt gläds vi mycket åt att vi höll nollan för första gången i år.

Planens bäste spelare: Hasse Bergh. Det spritter i benen på den 32-årige Sundsvallsmittfältaren som inlett säsongen på ett lysande sätt.

I Hammarby var Kennedy Bakirciouglü den mest framträdande spelaren. Kennedy är hjärnan bakom anfallsspelet och står för de individuella godbitarna.

TT