Drömmål och halvt självmål i Malmö

Örgryte krigade till sig poäng på bortaplan

SPORTBLADET

MALMÖ (TT)

Med Niklas Skoog avstängd flyttade Andreas Yngvesson upp i Malmös anfall.

Det kunde blivit succé.

- Jag skulle gjort mål på hälften av chanserna. Den första var ju ingen målchans, sade Yngvesson efter 1-1 mot Örgryte.

Foto: BILDBYRÅN
ÖPPET MÅL Andreas Yngvesson hade god hjälp av Öis-försvaret när han nickade in Malmös kvitteringsmål.

Nä, det var en bakåtnick, en grov försvarsmiss av mittbacken Valter Tomaz jr, som förde in Andreas Yngvesson i målprotokollet.

Bollen gick över målvakten Dick Last, och Yngvesson nickade in bollen på mållinjen.

- Den hade gått in ändå.

Valter Tomaz var strax därefter nära att överlista sin egen målvakt igen. Men Dick Last sträckte ut och klarade sitt mål.

Drömmål av Afonso

Örgrytes 1-0 var en pärla. Brassen Afonso Alves vann bollen tio meter in på egen planhalva, tog en 50-meterslöpning, manövrerade sig i läge så snyggt att MFF-backar föll och sköt otagbart för Mattias Asper.

Då hade matchen pågått i bara fem minuter. Och innan Malmös kvittering hade Örgryte en boll till på väg in. Men nicken mot öppet mål av Robert Bengtsson-Bärkroth rensades undan på mållinjen av Kristian Bergström.

Sedan svängde matchen. Efter pausen ökade Malmö trycket, Örgryte backade.

- Malmö spelade fotboll, vi krigade till oss en poäng. Mina spelare är lirare och i början av säsongen försökte vi lira till oss segrar och fick många mål i baken, sade Örgrytes tränare Erik Hamrén.

Yngvessons missar

Andreas Yngvesson hade tre tillfällen att punktera matchen och fixa tre poäng för MFF.

I den 52:a minuten: Yngvesson och Markus Rosenberg i en två-mot-en-situation. Yngvesson sköt i stället för att passa bollen.

I den 79:e minuten: Yngvesson och Markus Rosenberg igen mot en Öis-förvarare och Dick Last. Yngvesson valde en bredsida runt Öis-målvakten. Bollen gick utanför bortre stolpen.

- Det gick så snabbt. Jag hann inte titta upp och fick en dålig träff. Jag borde ha spelat ''Mackan'', men samtidigt är man anfallare och har instinkten att göra mål.

I den 80:e minuten: På Jon Inge Höilands inlägg i brösthöjd nickade Yngvesson utanför när halva målet var öppet.

- Jag träffade bollen några millimeter fel med pannan. Tanken var att nicka ner den så att den skulle sticka ifrån målvakten.

Guldfavoriten Malmö ligger i botten av tabellen. Kalkylen var självklart att ta tre poäng mot Örgryte och följa upp det med seger även på söndag mot Enköping.

- Jag bidrog till att vi förlorade två i dag, sade Andreas Yngevsson självkritiskt.

- Men självförtroendet sjönk efter varje miss, man blir harig.

Bo Harmby/TT