Rysk ishockeystjärna skadad i bilolycka

Jättetalangen Grigorenko borta tre-fyra månader

SPORTBLADET

MOSKVA

En av världens mest lovande ishockeyspelare, 20-årige ryssen Igor Grigorenko, skadades allvarligt i en bilolycka i hemstaden Togliatti under natten mot fredagen.

Grigorenko körde in i en reklamskylt och satt fastklämd i över en timme innan han fördes till sjukhus med benbrott på två ställen.

Foto: Lasse Allard
Igor Grigorenko, en av världens största hockeytalanger.

Enligt läkarna kommer det att dröja minst tre-fyra månader innan Grigorenko kan spela ishockey igen, uppger tidningen Sport-Express på sin hemsida.

- Han kommer att opereras i morgon, och därefter kommer läkarna att ha en mer konkret uppfattning om hur lång tid rehabiliteringen kommer att ta, säger en talesman för Grigorenkos klubb Lada Togliatti till nyhetsbyrån Reuters.

- Hans tillstånd är allvarligt, men inte livshotande. Han bröt benet på två ställen, över och under knäet, och drabbades också av en hjärnskakning.

Enligt Reuters berättar talesmannen att Grigorenko kraschade i hög fart under torsdagsnatten när han tillsammans med en kamrat var på väg hem från en lokal nattklubb.

- Grigorenkos vän bröt näsbenet, säger talesmannen.

- Det regnade och vägen var väldigt hal, vilket bidrog till kraschen. Läkare ska avgöra om Grigorenko hade druckit före olyckan, men jag betvivlar det eftersom han så vitt jag vet inte dricker alkohol.

Grigorenko utsågs nyligen till den bäste spelaren i ryska hockeyligan. Vid senaste junior-VM blev han turneringens skyttekung och vid VM i Finland spelade han i Rysslands förstakedja tillsammans med NHL-spelarna Ilja Kovaltjuk, Atlanta, och Pavel Datsiuk, Detroit. Där svarade han för två mål och en assist på sju matcher. Vid Sweden Hockey Games i februari stod han för tre mål på fyra matcher.

Grigorenko är tingad av Detroit och anses som en av hockeyvärldens mest intressanta talanger. Han skulle eventuellt ha åkt över till NHL-klubben redan i höst.

TT:s korrespondent

ARTIKELN HANDLAR OM