Viktig seger för ÖIS på Gamla Ullevi

Örgrytes brassar avgjorde matchen.

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Efter en ganska jämn första halvlek och ett snabbt mål i andra kunde Örgryte spela ut och vinna rättvist med 2-0 (1-0) mot Örebro.

Örgryte var nära att göra fler mål, men då storspelade Örebros målvakt John Alvbåge.

Foto: Bildbyrån
Örgrytes två målskyttar, brassarna Paulinho och Bosco.

- Så här direkt efter matchen är jag mer lättad än glad över att vi vann, sade Örgrytes tränare Erik Hamrén.

Den första halvleken bjöd inte på någon större fotbollsunderhållning. Det var lågt tempo och ineffektiv fotboll från båda lagen. De farligaste målchanserna kom på fasta situationer.

I 27:e minuten sköt Örebros Mirza Jelecak i ribban på en frispark. Örgrytes ledningsmål tillkom också på en fast situation. Det var när Valter Tomaz Jr i 41:a minuten nickskarvade ett inkast från Robert Bengtsson-Bärkroth fram till Paulinho Guara som nickade i mål.

- Det var mycket jämnt i första halvleken och det kändes som vi hade goda chanser att hämta ikapp underläget, sade Örebros tränare Stefan Lundin.

Bosco visade vägen

Men, så hände det som inte fick hända. Redan i den första spelminuten av den andra halvleken snurrade brassen Bosco med Örebros försvar innanför straffområdet och slog in bollen snyggt i den bortre målgaveln. En skymd John Alvbåge var chanslös.

- Efter det andra målet var vi tvingade att satsa framåt och det skapade kontringslägen för Örgryte, sade Stefan Lundin.

Afonso Alves, som i andra halvleken flyttade längre upp i banan och därmed kom bättre med i spelet, skapade mängder av målchanser. Tillsammans med Paulinho och Bosco satte han John Alvbåge på svåra prov. Det var Alvbåge som höll siffrorna nere för Örebro.

Bosco inledde matchen svagt och drog också på sig ett gult kort för vårdslöst spel. Men ju längre matchen led desto bättre blev han och svarade för flera läckerheter tills han byttes ut i 73:e minuten.

- Han var duktig framåt, men svarade för en del tveksamheter bakåt, sade Erik Hamrén.

- Jag förstår att publiken älskar honom, men han är en spelare som kan ge en tränare gråa hår.

Skada störde ÖSK

På uppvärmningen inför matchen sträckte sig Örebros försvarare Magnus Samuelsson i ena vaden och kunde inte spela. Då fick Thomas Andersson, som följt med som 17:e spelare snabbt värma upp för att ersätta Samuelsson.

- Det var synd för Magnus har varit vår hittills bästa spelare. Men, ingen skugga ska falla på Thomas för den här förlusten. Han var bra, sade Stefan Lundin.

Segern innebar att Örgryte klättrade upp på fastare mark i tabellen - från tolfte till åttonde plats.

Leif Brändström/TT