Redbergslid sju mål bättre - igen

Wislander & Co. har guldvittring

SPORTBLADET

LJUNGBY

Sju mål bättre i söndags, sju mål bättre också i den andra SM-finalen på tisdagen.

Redbergslid har handbollsguldet inom räckhåll efter 32-25 (14-13) i Sunnerbohov, Drotts hemmaarena under kommunals strejk.

Nästan allt pekar på att Magnus Wislander kan sätta på sig guldhatten och få en guldmedalj runt halsen i Frölundaborg på torsdag. Hans femte i så fall, hemma har han en svit SM-guld åren 1985, 1986, 1987 och den senaste 1989. Sedan kom tolv år i Bundesliga och sju tyska mästerskap med Kiel emellan.

- Ja, det borde vara rätt hemma nu, men... jag har aldrig tagit ut något i förskott och gör det inte nu heller, sade Wislander.

Han är en vinnare. Men det är Drotts spelande tränare Magnus Andersson också.

Tillsammans har de fantastiska framgångar i landslaget.

Kön av autografjägare ringlade sig lång till båda i Ljungbys islada. Och de Wislander-fans som ville ha en kram fick det också.

- Ja, sade han under autografskrivandet, det var ingen bra match i dag, ingen gnista och avslaget om man jämför med den första i Frölundaborg i söndags.

Måste styra bättre

Magnus Anderssons lag får nu ladda om mentalt, om det går med bara en dags vila.

- Kroppen hinner inte återhämta sig, men mentalt måste vi tro på att det går att vända 0-2. Även om tre raka vinster mot RIK är svårt, sade Andersson.

- Men jag spelar gärna fram till och med måndag.

Vad är skillnaden nu mot förra året när ni tog guldet mot RIK?

- Vi var bra i semifinalerna men har inte kommit upp på samma nivå nu. Jag har gjort två dåliga matcher och måste gå mer på djupet och styra spelet bättre. Dessutom har Rik vässat sig med finalspelet internationellt.

Släppte inte greppet

Drott låg i vinnarhålet i tretton minuter, men då började Martin Frändesjö vändningen med sitt mål till 7-6 för RIK som aldrig släppte det greppet.

Där var svaga tendenser till en upphämtning och till och med ny ledning för Drott. Vid 15-14 kunde Anderssons lag gått förbi men det missade ett friläge mot Dan Beutler i RIK-målet och prickade stolpen minuten efter.

När Wislander gjorde 18-15 var matchen helt Redbergslids.

RIK har en imponerande bänk och kan gå runt på fjorton spelare. Drott sliter hårt på en sexa. Dessutom fick de högernian och skytten Christian Ericsson skadad före paus. Då hade han tryckt in fyra mål. Strax efter gick Drotts högersexa Tobias Küller sönder. Båda fick ordentliga ledbandsskador i höger fot och det är tveksamt om de kan spela fler SM-matcher.

Definitivt inte på torsdag. Och det kan bli den sista i årets svit i bäst av fem.

Det kan också bli Martin Boqvists (nio mål) sista i Redbergslid. Han flyttar till Kiel efter säsongen.

Bo Harmby/TT