… men Parnevik var bäste svensk

”Jag trodde Annika skulle gå ännu lägre”

SPORTBLADET

FORT WORTH (TT:S UTSÄNDE)

Alla pratade om Annika Sörenstam - men samtidigt gjorde Jesper Parnevik en av sina bästa insatser på riktigt länge. Parnevik gick på 66 slag, fyra slag under par, vilket gav en fjärdeplats i PGA-tävlingen i Fort Worth, Texas.

- Det var inte illa fast det har gått hyfsat en längre tid. Men i dag gjorde jag inte några idiotsaker som jag brukar göra, till exempel en dubbelbogey, sade han till TT.

Resultatet betydde inte bara att han var bäst svensk bland de fyra männen - och en kvinna - i startfältet. Det var också en placering som han inte varit i närheten av på länge.

Parnevik har i år bara klarat kvalgränsen vid sju av 13 tävlingar. Resultatet efter första ronden ger honom nu ett utmärkt läge inför andra ronden. Då förväntas också banan bli betydligt mera svårspelad sedan greenerna torkat upp.

- Ju svårare desto bättre för min egen del.

Annika Sörenstams 71-rond, ett över par, betydde till slut att hon hamnade på en delad 73:e plats.

Därmed fanns 27 män bakom svenskan i resultattavlan, de 70 bästa spelarna efter två rundor går vidare.

- Hon har utvecklats en hel del men jag trodde hon skulle ''skjuta'' en lägre score. Jag tror hon måste gå minst två under par för att klara kvalgränsen, sade Parnevik.

Ytterligare två svenskar fanns med i startfältet på The Colonial utanför Fort Worth: Per-Ulrik Johansson, 69 slag och Carl Pettersson, 71 slag.

Ensam i topp är sydafrikanen Rory Sabbatini som slutade på 64 slag, ett före duon Mark Calcavecchia och Patrick Sheehan.

Tobias Österberg/TT