Elfsborg kämpade till sig oavgjort

Kristoffer Arvhages nick ordnade poängen

SPORTBLADET

HALMSTAD

Trots en mardrömsöppning vägrade Elfsborg att ge upp. Nästjumbon i allsvenskan jobbade på, i hemmamatchen mot Halmstad som förvandlats till bortamatch på grund av strejken, och fick en rättvis kvittering i slutet (1-1).

Halmstad kom till match stärkta av segern mot Helsingborg senast. Och på ett försommarsoligt Örjans Vall fick man en kalasstart. Matchuren hade knappt slagit om till tre minuter när blott 18-årige talangen Dusan Djuric skickade på ett långskott, i andravågen efter en hörna, som ställde Johan Wiland i Elfsborgsmålet.

Hemmalaget hade kvar kommandot i matchen halvleken ut, hade stort bollinnehav och styrde och ställde som man ville på mittfältet. Det var mycket tack vare femmannamittfältet. Men Halmstad hade svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. Lagets anfallsess Igor Sypniewski tvingades utgå redan efter 23 minuter.

- Han fick en smäll på högra knät i matchen mot Helsingborg och har klagat över smärtor sedan dess. Han kände i dag att han inte kunde tillföra nåt och sa till om att få byta, säger HBK-tränaren Jonas Thern.

Stillastående

Ersättaren Magnus Andersson väger fortfarande lite för lätt ensam på topp och fick heller inte mycket hjälp från mittfältarna.

- Det blev för mycket stillastående i anfallsspelet, vi var uddlösa i stora delar av matchen, förklarar Thern anfallssvårigheterna.

I andra halvlek kunde Elfsborg ta över mer och mer av spelet och med tanke på antalet rejäla målchanser totalt i matchen så kom kvitteringen rättvist i den 85:e minuten. Kristoffer Arvhage nickade bollen i mål bakom Conny Johansson på en vänsterhörna.

Inte ängsliga

Tränaren Anders Grönhagen var nöjd med sitt lag.

- Med tanke på tabellplaceringen fick vi inte den allra bästa starten i matchen. Men trots det tidiga baklängesmålet så försökte vi spela fotboll och vi skapade en hel del chanser. Så här har det sett ut i flera matcher nu. Och trots läget så har vi tagit bort ängsligheten och skapade fler chanser än i totalt i de första matcherna på säsongen. Vi gjorde en bra andra halvlek i dag och fick ett välförtjänt mål i slutet, säger Grönhagen.

Det oavgjorda resultatet förändrade inte tabelläget för lagen. Halmstad är kvar på sjätte plats, Elfsborg på 13:e.

Ingela Ahlberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM