Drömmål av Danielson

Men målet på Eyravallen var lika omdiskuterat som snyggt

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Örebro SK hänger på Stockholmslagen i den allsvenska toppen efter tre nya poäng mot Gif Sundsvall.

Vänsterbacken Mikael Danielson visade vägen med ett riktigt drömmål direkt på hörna och ÖSK vann med 2-1 (1-0) hemma på Eyravallen.

Men målet var lika omdiskuterat som snyggt. Frågan var om den skruvade högerhörnan verkligen redan var över mållinjen när kanadensaren Chris Pozniak stötte in bollen med handen.

Sundsvallstränaren Per Joar Hansen var säker på sin sak och kunde inte fatta att målet godkändes.

- Om jag inte är helt blind så är det solklar hands, mullrade norrmannen.

Men huvudpersonen är säker på sin sak.

- Det är mitt mål och det är klart att man blir glad, ler försvararen, som kom från Trelleborg inför säsongen 2002.

Tveksam straff

Även Örebros 2-0-mål efter 67 minuter var omdiskuterat. Jon Lundblad kom fri med Fredrik Sundfors, men föll när han hade Giffarns back Fredrik Norberg i bakhasorna.

Lite väl lätt tyckte många, men domaren Håkan Jonasson stegade resolut fram och pekade på straffpunkten.

En straff som mittbacken Thomas Andersson säkert rullade in. Därmed har veteranen gjort tre straffmål på två matcher.

Sundsvalls tränarduo Per Joar Hansen och Patrick Walker kom inte alls överens med Håkan Jonasson och hans assistenter. Walker blev uppvisad på läktaren sedan han vilt protesterat mot Örebros straff, och på presskonferensen efter matchen fortsatte Hansen sågningen av domaren.

- De duger inte. Det är beklagligt, men de hör hemma på en helt annan nivå, sade Hansen, som efter slutsignalen gick fram till Jonasson och sa några "väl valda ord".

Vad sa du egentligen?

- Att jag hoppades slippa se honom mer i år. Vi hade samma domare i matchen mot Elfsborg, och då blåste han inte för samma situationer som idag, säger Hansen syrligt.

Domaren säker

Själv var Jonasson relativt oberörd. Åtminstone utåt.

- Det känns bra, det var en trevlig match att döma. Nu ska jag hem och analysera det här, och visst är det möjligt att jag kan ha gjort något misstag, erkänner Jonasson.

Efter 2-0 verkade segern säkrad. Örebro fick enorma ytor mot ett lojt Sundsvall och 3-0 hängde i luften. Bala Garba tände dock hoppet hos norrlänningarna med sin reducering i den 89:e minuten - och det var på vippen att Sundsvall lyckats få till även en kvittering i slutet.

Men Örebro höll undan, tog tre poäng och är lite överraskande med i toppen efter nio omgångar. Laget ligger på fjärde plats med 16 poäng bakom Hammarby, AIK och Djurgården.

- Sundsvall är ett väldigt skickligt lag och vi var väldigt rädda för den här matchen. Därför är jag oerhört glad för att vi lyckas vinna i dag, speciellt med tanke på vår skadesituation, sade Örebrotränaren Stefan Lundin, som saknade fyra ordinarie spelare.

TT