Lilienberg fixade segern åt Trelleborg

Sköt laget till en trepoängsledning i Superettan

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Mats Lilienberg, 33, kan än.

Med två mål i 2-0-segern mot Häcken sköt den exallsvenske skyttekungen Trelleborg till en trepoängsledning i fotbollens superetta.

Efter 22 minuter av bortamötet med Häcken slog 33-åringen till en första gång och gav Trelleborg en 1-0-ledning att luta sig emot. 22 minuter senare var det dags igen, när Lilienberg fixade 2-0 med sitt femte mål för säsongen.

Målet cementerade också segern som innebär att Trelleborg toppar tabellen på 21 poäng efter nio matcher. Frölunda är sedan tidigare tvåa på 18 poäng och Brommapojkarna trea på 15.

Kalmar FF avancerade till femte plats, på samma poäng (14) som Café Opera men med sämre målskillnad, tack vare 3-2 hemma mot Forward. Kalmar hade en till synes säker 3-0-ledning redan i halvtid - efter två mål av Daniel Mobaeck och ett av brasilianske anfallaren Daniel Mendes - men tappade kontrollen i andra halvlek. Forward reducerade till 1-3 genom Daniel Jansson efter 55 minuter och till 2-3 genom Niklas Widmark efter 79.

Kalmar lyckades ändå hålla undan och bärga trepoängaren.

I botten av tabellen såg jumbon Sylvia ut att kunna ta sin första seger för säsongen när laget ledde med 1-0 över Västerås med en kvart kvar att spela. Men i den 75:e minuten kvitterade Thomas Andersson till 1-1 - och på tilläggstid gjorde Peter Larsson 2-1 för västeråsarna, framspelad av Stefan Bärlin.

TT