”Malmö är bättre än vi och vann rättvist”

Fjärde raka förlustmatchen för Öster

SPORTBLADET

VÄXJÖ

Malmö FF:s duktige forward Niklas Skoog satte huvudet på spiken när han förklarade varför MFF hur säkert som helst kunde bortabesegra Öster med 2-0 (1-0):

- Vi var aggressiva högt upp i banan och vände spelet snabbt.

Trots MFF:s aggressivitet och de snabba spelvändningarna höll Öster envist fast vid sitt kortpassningsspel i sidled. Det ledde bara till en enda sak:

Bollförluster.

Och slutligen också fjärde raka förlustmatchen i allsvenskan - med 1-10 i målskillnad för ett Öster som varit skadedrabbat.

- Malmö är bättre än vi och vann rättvist. Jag är ingen trollkarl, sade Östers tränare Jevgenij Kouznetsov.

Krav från supportrar

Om framtiden ser dyster ut för Östertränaren så kan nog MFF-kollegan Tom Prahl skönja en ljusning.

- Detta var blott andra gången jag fått vara med om en seger på Värendsvallen. Vi gjorde ingen fantastisk match men borde trots det vunnit med mer än 2-0, sade Prahl.

Han fortsatte:

- Nu väntar två veckors uppehåll och efter det ska vi komma tillbaka med ännu mer energi. Kan vi bara vara med där uppe när serien vänder så tror jag på en bra säsong.

Redan före avspark på måndagskvällen fick Malmö FF:s spelare klart för sig vad som gällde. Deras supportrar höll upp banderoller med texten "Vi är Malmö FF. Ni är våra anställda. Gör ert jobb!"

Det var också gästerna som började klart bäst. De vann hörnstatistiken före paus med 7-0 och tvingade gång på gång före detta MFF:aren Björn Stringheim till fina räddningar.

Överlägset MFF

Dessutom gjorde MFF två mål före pausvilan, men bara det ena blev godkänt.

När Niklas Skoog, fint framspelad av Joseph Elanga, slog in bollen blev målet tveksamt bortdömt för offside.

Men Skoog lät sig inte nedslås. Fyra minuter före pausvilan gick Österförsvaret bort sig. Markus Rosenberg spelade loss Kristian Bergström i djupet. Han rullade vidare till Skoog som skottfintade bort Stringheim innan han behärskat gjorde sitt femte mål för säsongen.

Andra halvlek var sedan bara sex minuter gammal när Andreas Yngvesson tog ner en boll i steget och drog in 2-0 med vänstern.

Markus Rosenberg hade en nick i ribban efter hörna och det faktum att Malmö sköt 22 skott och Öster bara fyra, säger en hel del om matchbilden.

TT