Moya och Agassi förlorade i dag

Men Järryd och Pernfors spelar vidare - i legendarernas egen turnering

SPORTBLADET

PARIS

Mästarfallen i Franska mästerskapens herrturnering fortsätter.

I tisdagens två kvartsfinaler försvann Carlos Moya, mästare 1998, och Andre Agassi, vinnare året efter.

I måndags försvann den trefaldige mästaren Gustavo Kuerten, Brasilien, och favoritfallen fortsatte dagen efter. Dom gamla mästarna från slutet av förra årtusendet orkade inte stå emot två unga utmanare. Först att försvinna var 33-årige Andre Agassi som mötte 21-årige argentinaren Guillermo Coria.

Den andraseedade amerikanen spelade sin 999 proffsmatch och tog första set 6-4 trots underläge 1-4. Men sen vände Coria, seedad sjua, på matchen och med strålande grundslag sluggade han bort Agassi med 6-3, 6-2, 6-4 och nådde sin första Grand Slam-semifinal.

- Det här är fantastiskt, Agassi var min stora idol när jag var liten, sade Coria som nyligen vann Hamburgs grusturnering och nådde final i Monaco.

- Jag är hellre inte hans idol och möter honom på hardcourt än att vara hans idol och spela mot honom på grus, svarade en besviken Agassi som var ute efter sin fjärde final, dom två första kom redan 1990 och 1991.

Behöver stege

En liten stund senare betvingade 24-årige Martin Verkerk från Holland den spanske veteranen Carlos Moya med 8-6 i femte set.

Innan Moya hade kommit i gång stod det 2-0 i set, 6-3, 6-4, till Verkerk. Men när den fjärdeseedade grusspecialisten fått upp farten tog han hem dom följande seten 7-5, 6-4 och det verkade som orutinerade Verkerk skulle få ge sig.

Men i det täta femte setet visade han en kämpaglöd där ögonen såg ut att tränga ut ur sina hålor. Han bröt fram till 7-6 och kunde sen med ett par av sina 27 serveess ta hem matchen efter nästan fyra timmars spel.

Verkerk, som nu blir den femte sedan 1968 som nått semi i sin debut i Franska mästerskapen, möter Coria i semifinalen.

- Om jag ska kunna slå Verkerk så måste jag nog ha en stege, sade 175 centimeter korta Coria om den 191 långe nederländaren.

Järryd håller ännu

I onsdagens två kvartsfinaler möts Tommy Robredo och regerande mästaren Albert Costa, båda Spanien, i den ena. Deras landsman Juan Carlos Ferrero, finalist för ett år sedan, ställs mot Fernando Gonzalez, Chile, i den andra.

Av dom få svenskar som finns kvar så tog sig junioren Pablo Figueroa i par med dansken Jacob Melskens vidare till kvartsfinal efter en 2-0-seger mot ett fransk par.

Och i legendarernas egen turnering vände Anders Järryd och Mikael Pernfors mot John McEnore och Michael Stich. 6-7 följdes av 6-4, 6-2 och svenskarna är vidare till andra omgången.

TT-AFP-Reuters