Zoran Lukic: Jag har lärt mig en läxa

SPORTBLADET

Dagen efter derbyt var tung i Djurgårdsleden.

Och Zoran Lukic beklagar sitt uppträdande efter slutsignalen.

- Jag har lärt mig en läxa, säger han.

Zoran Lukic och Djurgården lämnade derbyt på Råsunda som förlorare.

Trots att de inte förlorat.

Att tappa en 3-0-ledning till 3-3 på 13 minuter kommer ta tid att komma över.

Däremot har grälet mellan Lukic och Samuel Ayorinde runnit ut i sanden. Djurgårdstränaren hävdar att AIK-spelaren kallade honom för "jävla idiot" och ville konfrontera honom efter slutsignalen.

- Situationen är utagerad. I stridens hetta var jag upprörd och påverkad av utgången i matchen. Jag har lärt mig en läxa och får stå mitt kast. För att ge någon förklaring så var jag oförberedd på att bli provocerad av en spelare, men jag ska inte reagera på det sätt jag gjorde, säger han.

Han berättar också att stämningen var låg när laget träffades i går.

- Det känns fortfarande tungt, enormt tungt. Om matchen hade slutat oavgjort på "normalt" vis så hade det inte varit några problem. Men på det sätt som AIK kom i kapp känns det som en förlust. Speciellt prestigemässigt. Vi var på väg att bevisa att vi är det överlägset bästa laget, men så slutade det inte alls som väntat.

Har ni funderat på vad som hände efter 75 minuter?

- Det kändes som om vi slappnade efter 3-0 och väntade på att tiden skulle ta slut. Vi tog inte hand om våra roller. När de gjorde 3-1 så spred sig en enorm rädsla - rädslan att förlora.

- Samtidigt är detta charmen i fotbollen. Det bevisas gång på gång att man inte ska ge upp förrän domaren blåser av matchen. Och jag är ändå stolt över vad vi presterade i 75 minuter. I det långa loppet är min tro för laget orubbad.

Landslagsuppehållet kommer lägligt. De åtta-nio spelare som inte är i väg på landslagsläger får nu fyra dagar ledigt.

- Vilan ger oss en chans att skapa distans till förlusten. Själv ska jag ägna mig åt trav och umgås med människor som inte har något med fotboll att göra. Vi kommer resa oss från det här.

Johanna Garå