Bräck fyra i Texas

Kenny: Jag är nöjd med placeringen

SPORTBLADET

För några veckor sedan var Annika Sörenstam i fokus i Fort Worth, Texas. På lördagen försvarade Kenny Bräck de svenska färgerna där.

Bräck kom fyra i IRL-loppet på Texas Motor Speedway. Al Unser Jr vann.

Foto: AP
Kenny Bräck (sist till vänster) tog sig in på en fjärdeplats i Texas. Al Unser Jr var först över mållilnjen.

I och med fjärde platsen klättrade Bräck från femte till fjärde plats i serien efter fem av 16 körda lopp.

- Jag är nöjd med placeringen, vi hade inte mer fart i bilen i kväll. Fjärde platsen ger viktiga mästerskapspoäng, säger Bräck.

Bräck startade från sjätte startpositionen och han låg bland de tio bästa under hela loppet.

- Med lite tur hade vi kunnat vara med i den direkta toppstriden, men av egen kraft gick det inte. Det fattades en halv tiondels sekund per varv. Och vid den näst sista omstarten hade jag problem med varvtalsindikatorn och missade en växel, vilket gjorde att tre-fyra bilar passerade mig, säger svensken.

Få incidenter

Bräck var inte inblandad i några incidenter under de 200 varven på Texas Motor Speedway. Al Foyt IV, Tomas Scheckter, Felipe Giaffione och Scott Sharp tvingades dock bryta efter krascher. Bräck var inte helt nöjd med hur några skötte körningen.

- Det var några riktigt farliga där ute. Jag vet inte vad Tora Takagi tänkte i tredje svängen. Jag lyckades precis klara mig ur det, säger Bräck.

- Men med tanke på att marginalerna är oerhört små i ett sånt här lopp med side-by-side-racing, så var det en ganska incidentfri tävling. Vi körde 500 kilometer på en timme och 43 minuter med bara fyra gula flaggor.

Tvekamp om segern

Al Unser Jr vann före Tony Kanaan och Takagi. Det blev en riktigt dramatisk och jämn toppstrid och Unser Jr vann med bara 0,810 sekunders marginal till Kanaan. Det var hans 34:e seger i Indy Racing League. Och han fick revansch från i fjol då han var bara 0,111 sekunder från segern.

- Varje seger är lika skön. Jag har jobbat hårt för den här, hade en svacka förra året. Så jag är väldigt stolt över den här segern, säger Al Unser Jr.

Kanaan leder serien, 26 poäng före Unser Jr och 28 före Helio Castroneves. Bräck är 42 poäng bakom ledaren.

TT