Ljungberg skadad

Polenmatchen i fara för mittfältaren

1 av 2 | Foto: bildbyrån
Fredrik Ljungberg fick ordentligt ont i foten efter ett skott på dagens träning. Det är en gammal skada från en Premier League-match i våras som fortfarande besvärar Arsenalproffset.
SPORTBLADET

Fredrik Ljungberg tvingades kliva av dagens landslagsträning.

En gammal skada har förvärrats och oron växer inför matchen mot Polen.

– Jag hade inte kunnat spela med den smärta som kändes nu, säger Fredrik Ljungberg.

Landslagets träning på Råsunda var välbesökt. Frågorna inför EM-kvalmatchen mot Polen på onsdag var många. Och de blev fler.

En bit in i träningen tvingades Fredrik Ljungberg kliva av. Fotskadan han ådrog sig mot Bolton för en månad har smärtat hela tiden, men aldrig som i dag.

”Som nålar i foten”

– Jag sköt en gång, efter det gjorde det ont när jag joggade, säger Ljungberg.

– Det känns som nålar sticker när man landar på foten.

Tidigare har det huggit till i foten en eller ett par gånger under träningarna, men under måndagens träning kände Fredrik Ljungberg av smärtan i varje steg. Vätskesamling i foten har ökat och nu väntar kylbehandling och ultraljud.

Trots det tror och hoppas han på spel mot Polen.

– Jag har inte varit helt okej sedan jag skadades. Men om jag bara kan passa och springa ordentligt så är det klart att jag kan spela med smärtan, säger han.

Spelat med smärta

Och det har fungerat den senaste månaden. Arsenalstjärnan ville inte missa FA-cupfinalen och innan dess spelade han match mot Sunderland. Dessutom fungerade foten problemfritt i EM-kvalmatchen mot San Marino.

– Jag ska nog klara av att spela på den. Sedan har jag tre veckor semester att vila upp mig på.

Mattias Lundell, Anders Bäckström