HBK jagar Simpson

Pascal tillbaka i allsvenskan: Hoppas det blir klart i slutet av veckan

SPORTBLADET

Pascal Simpson, 32, är på väg tillbaka till svensk fotboll och Halmstads BK.

- Jag kan inte säga vilken klubb det handlar om. Jag hoppas det blir klart i slutet av veckan, säger Simpson.

Foto: peter widing

Enligt vad Sportbladet erfar är det Halmstad som förhandlar med Simpsons agent Anders Carlsson.

Under 2002 var anfallaren som utlånad från FC Köpenhamn med och vände på en dyster tabellposition för hallänningarna.

På elva matcher gjorde Pascal Simpson tre mål och stod för fyra målgivande passningar, men betydde även mycket med sitt spel och sina ledaregenskaper.

Tränaren Jonas Thern var dock mycket besviken när anfallaren överraskande meddelade att det var färdigspelat i förtid i Halmstad på grund av en skada.

Nu säger Thern:

- Jag vet inte om det pågår några eventuella förhandlingar med Pascal, men frisk och fullt tränad är han en tillgång för vilken svensk klubb som helst.

Ingrepp i knä och fot

I höstas opererade Simpson vänster knä och höger fot.

Sedan dess har det bara blivit spel med mästarlaget FC Köpenhamns B-lag och sista juni går kontraktet ut efter tre säsonger i Danmark.

- Mitt knä kommer aldrig bli fullt återställt, så är det. Men jag ska ändå kunna spela på högsta nivå ett tag till. Spelar jag för många matcher på kort tid kan jag få problem, säger Simpson.

"Ingen monsterlön"

I Danmark har Pascal Simpson haft en förhållandevis hög lön och förmånlig och låg skattesats (30 procent).

- Sett till vad jag gjort de två senaste åren så kan jag inte kräva någon monsterlön. Jag har ju varit ganska mycket skadad, säger han.

För Halmstad skulle ett anfallspar med överraskningen, snabbe Igor Sypniewski och bollmottagaren Pascal Simpson kunna bli en bra kombination uppbackad av andra anfallare som Magnus Andersson, Robert Andersson och Olle Kullinger.

- För mig är Pascal inte bara en target player. Han har en bra blick för spelet, god teknik trots sin storlek och han är duktigt på att spela bollen vidare på ett, två tillslag, säger Jonas Thern.

Michael Wagner