United har accepterat Barcelonas bud

Beckham på väg till den spanska storklubben

SPORTBLADET

LOS ANGELES

Fotbollsstjärnan David Beckham är mycket nära att bli såld till Barcelona.

"Manchester United bekräftar att om alla villkor uppfylls är erbjudandet acceptabelt", skriver Premier League-klubben på sin hemsida.

Flytten är helt beroende av om Joan Laporta på söndag väljs till Barcelonas nye ordförande.

Så skriver Manchester United på klubbens hemsida:

"Manchester United bekräftar att representanter för klubben har träffat Joan Laporta, den ledande kandidaten till att bli ordförande för Barcelona. Dessa möten har resulterat i att ett bud på David Beckham har lagts. Erbjudandet är beroende av en rad olika villkor, men det viktigaste är att Mr Laporta väljs till klubbens näste ordförande och att Barcelona når ett avtal med David Beckham om hans personliga kontrakt".

Dyr prislapp

Hur mycket "det acceptabla erbjudandet" är framgår inte. Men Uniteds prislapp på den 28-årige frisparksspecialisten tros vara cirka 385 miljoner kronor.

David Beckham avslöjade tidigare under tisdagen att han var redo att flytta från Old Trafford:

- Jag har aldrig sagt att jag inte kommer att lämna Manchester och jag har aldrig sagt att jag ska sluta min karriär där, sade Beckham i en intervju med Los Angeles Times.

Det har under många år verkat som om Beckham och United skulle vara ett livslångt äktenskap. Men efter rykten om upprepade meningsskiljaktigheter mellan Beckham och klubbens tränare Sir Alex Ferguson har intresset väckts hos andra klubbar. Särskilt efter att Ferguson sparkade en sko som träffade så illa att Beckham fick sy ena ögonbrynet.

- Oavsett vad folk säger om mig och Sir Alex Ferguson så har han varit en fadersfigur för mig. Jag har spelat i Manchester United i tolv år nu och utan honom hade jag inte varit den spelare jag är i dag, säger Beckham.

Kluivert till United?

Exakt vilka villkor som finns i avtalet mellan Barcelona och Manchester United är okänt.

Men det kan bli aktuellt att den holländske anfallaren Patrick Kluivert blir en del i affären. Hans landsman i Manchester United, Ruud van Nistelrooy, har tidigare i vår uttryckt önskemål om att Sir Alex Ferguson ska värva Kluivert.

- Vi har bara spelat 18 landskamper ihop. Får vi bara tillfälle att träna tillsammans varje dag och sedan spela match kommer det garanterat att bli bra, sade Nistelrooy, som ser Kluivert som en idealisk anfallspartner.

Kluivert har dock dementerat att han skulle flytta från Barcelona.

TT-AFP