Ljungberg avstängd nästa EM-kvalmatch

”Domaren är lite halvpinsam, jag var tvungen att markera”

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Inför matchen var frågan, skulle Ljungbergs fot hålla?

Svaret?

Utan tvekan.

Däremot var det något annat som inte höll.

Temperamentet.

- Domaren är lite halvpinsam, jag var tvungen att markera, sade Ljungberg.

Det var en markering som gav honom ett gult kort och avstängning inför nästa EM-kvalmatch. Men vi börjar med det roliga först. Fredrik Ljungbergs spel i första halvlek.

Det var ett spel han visat upp på Premier League-arenorna, men desto mera sällan i det blågula landslaget.

Och kritikerna av honom i landslaget fick något att fundera på framför tv-apparaterna. Det var 45 minuter som var de bästa på mycket länge för Arsenalproffset.

Nöjd

- Kanske det, jag är nöjd och det kändes bra. Skillnaden är att nu har jag vilat en vecka, annars har det ibland varit så att jag kanske spelat sex matcher på 20 dagar inför en landskamp.

Han var bland annat delaktig i Marcus Allbäcks 2-0-mål i slutet av första halvlek, det var ett spel som gladde och förvånade, särskilt med förutsättningarna.

För inför landskampen har det handlat mycket om Fredrik Ljungbergs fot, men mer om skadan än vad den kan åstadkomma.

Hans fotskada uppkom i samband med Premier League-mötet mot Bolton i slutet av april. Det var en stämpling av nigerianen Jay-Jay Okocha som i början av juni fortfarande gjorde sig till känna.

Och vid tisdagens träning på Råsunda tvingades han kliva av och vid presskonferensen efteråt förklarade Ljungberg hur det kändes "som nålar som stack i foten".

Ljungberg ansågs vara ett frågetecken inför onsdagens EM-kvalmatch.

Efter matchen var han ett utropstecken.

- Jag kände av skadan lite grann mot slutet av matchen men vi hade tejpat den så det var ok.

Desto värre var det med humöret.

Såg rött

En incident mellan Mattias Jonson och en polsk back i andra halvlek fick domaren att visa det gula kortet. Men inte för Jonson eller för polacken.

Den som såg rött var Fredrik Ljungberg. En språngmarsch och ett par illa valda ord mot domaren gjorde att Ljungberg varnades och stängs av från nästa EM-kvalmatch.

- Domaren gör ingen bra insats, jag sa till honom att det absolut inte var någon frispark. Ibland måste man markera. Jag har sagt betydligt värre saker till domare.

Gula kortet ger i sin tur en avstängning, skadan kunde dock varit betydligt större, nästa motståndare är nämligen San Marino.

För Ljungberg väntar nu närmast semester. För landslaget ser EM ut att bli en verklighet.

- Det ser bra ut, den här matchen var beviset på att vi kan spela bra fotboll.

Tobias Österberg/TT