Hammarby slarvade bort två poäng

Atiba Hutchinson kvitterade i slutminuterna

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Bottenlaget Öster kom till Söderstadion för matchen mot de allsvenska serieledarna Hammarby.

Trots spel med en man mindre i en dryg halvlek åkte de hem till Växjö med en poäng - efter en sen 2-2-kvittering av Atiba Hutchinson.

- Jag kände hela tiden att vi hade chansen att få med oss en poäng, och det var otroligt skönt att få se bollen gå in, sade han.

Botten mot toppen i allsvenskan bjöd på en märklig fotbollsmatch.

Den första halvlek var fylld med målchanser, positivt anfallsspel och många strålande individuella insatser.

Men så blev Östers Tommie Lundström frilägesutvisad precis före halvtidsvilan efter att ha dragit i Pablo Pinones-Arces arm lite för länge.

I stället för fortsatt kreativt spel från hemmalaget sida i den andra halvleken blev det stillastående, många långbollar och både ineffektivt och tråkigt.

- Jag vet-de-fan vad vi sysslade med i andra halvlek. Det är det bedrövligaste jag sett. När backarna hade bollen var det noll rörlighet på mittfältet, och det är alldeles för dåligt för en allsvensk fotbollsspelare. Jag vill helst glömma den andra halvleken, sade Hammarbytränaren Anders Linderoth.

Öster kämpade

Öster däremot, kämpade och slet och verkade faktiskt tro på att de kunde kontra in en boll.

Och bara fyra minuter från slutet så kom kvitteringen efter en rörig situation framför Ante Covic i Hammarbymålet.

Johan Mattssons frispark nådde till slut Atiba Hutchinson i straffområdet och efter en målvaktsparad och en ribbträff låg sedan bollen i mål.

- Först studsade bollen på min fot, men när jag fick ett läge till så var det bara att sätta den i öppet mål. Inte det snyggaste målet i min karriär direkt, sade en mycket glad Hutchinson - nyförvärvet från Kanada som gjorde en heroisk insats på innermittfältet.

- Men det var viktigt. Vi hade inte räknat med att vinna här uppe så en poäng är vi nöjda med.

Inledde piggt

Öster inledde annars matchen lika bra som de avslutade den.

Redan efter dryga två minuters spel lurade Andreas Ottosson Hammarbybacken Suleyman Sleyman efter ett inkast och kunde mycket fint spela bolen snett-inåt-bakåt till Johan Svensson som bara hade att skjuta in bollen i mål.

De fortsatte sedan att spela piggt.

Ottosson var ensam på topp, men då de båda yttrarna i femmannamittfältet tog offensiva löpningar skapades det en hel del framåt.

Trots det kunde "Bajens" Dede Anderson kvittera efter 17 minuters spel och när sedan Pablo Pinones-Arce, bara drygt två minuter senare, sköt 2-1 till Hammarby med ett snyggt vänsterskott var underläget vänt till överläge - och de grönvita fortsatte att skapa chanser.

Men i stället för att avgöra slarvade Hammarby bort två poäng.

- Vi borde ha gjort en tre, fyra mål i första halvlek. Det här var alldeles för dåligt, sade Anders Linderoth.

Niclas Johansson/TT