Paulinho nickade hem ÖIS första bortaseger

Örgryte backade hem efter tidigt ledningsmål

SPORTBLADET

SUNDSVALL

Örgryte vann sin första seger på bortaplan i allsvenskan.

Gif Sundsvall förlorade för första gången på hemmaplan.

Stor matchvinnare blev brasilianske Paulinho Guara som nickade in matchens enda mål efter en minuts spel.

- En verklig kalldusch för oss. Dessutom en riktig bjudning, konstaterade Sundsvalls tränaren Per-Joar Hansen besviket.

Örgrytes kantspelare Martin Ulander kom fram efter kanten och lyfte in bollen mot mål. Sundsvalls landslagsback Fredrik Lundqvist försökte nicka bort bollen - men inte bättre än att det blir ett perfekt nickpass till Paulinho Guara som retfullt enkelt nickade in bollen i helt öppet mål.

Usel underhållning

- Ingen tvekan om att det tidiga ledningsmålet fick stor betydelse för matchutvecklingen. Jag tycker att matchen aldrig tände till. Det här är en av de sämre matcher som vi presterat spelmässigt under min tid i Öis, sade Örgrytes tränare Erik Hamrén.

Örgrytes adelsmärke - det rappa kortpassningsspelet - fick de 5 697 åskådarna i Sundsvall inte se mycket av. Nu backade Öis hem och förlitade sig helt på sin starka fyrbackslinje med Edwin Phiri, Johan Anegrund, Marcus Dahlin och Robert Bengtsson-Bärkroth.

Sundsvall hittade ingen nyckel för att låsa upp Öis försvarslås.

Ett enda skott på mål

- Ett enda skott på mål under en hel match och endast två rejäla målchanser. Det är för dåligt, betygsatte Gif Sundsvalls tränare Per Joar Hansen sitt lags insats.

Örgrytes Erik Hamrén hade tre poäng att glädja sig åt.

- Även om vi inte spelade bra, så var det ju trots allt vi som skapade de farligaste målchanserna. Vi lyckades bra med de snabba spelvändningarna och Alfonso Alves och Paulinho Guara skapade flera riktigt vassa målchanser. Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors gjorde ju flera toppräddningar, konstaterade Erik Hamrén.

Sundsvall hade ambitioner att etablera sig som ett lag i allsvenskans övre tabellhalva i år - men norrlänningarna dalar efter första hemmaförlusten allt närmare kvalstrecket och tabellens bottenregion.

Rättvis ÖIS-seger

- Vi har inte alls fått den utdelning som vi hade hoppats på. Tidigare har vi spelat bra, men inte förmått att ta de avgörande poängen. Men i dag spelade vi dåligt - för omständligt och tveksamt. Helt utan skärpa i passningsspelet och aggressivitet i jakten på bollen - ingen tvekan om att Örgryte vann rättvist, sade Per-Joar Hansen.

Endast Fredrik Sundfors i Gif Sundsvalls mål kan känna sig riktigt nöjd med sin insats. I övrigt var Gif-spelarna väldigt bleka.

Ove Byström/TT