Dubbelt Schumacher i Montreals F1

Michael vann - och övertog ledningen i förar-VM

SPORTBLADET

MONTREAL

Bröderna Schumacher hade show under formel 1-tävlingen i Montreal. Från start till mål jagade bröderna varandra och för första gången i år klättrade de tillsammans upp på prispallen.

Men bröderna var våldsamt pressade in över mållinjen av Montoya och Alonso, fyra bilar i en tuff slutfight med storebror Michael Schumacher som segrare.

- Det är det här som idén med racing, tufft race, tufft resultat.

Kvällen slutade med Michael Schumachers sjätte seger och nionde besök på prispallen i Kanadas Grand Prix. Fjärde segern i år - och den 68:e totalt på 186 lopp - innebär att han har nu tagit 999 VM-poäng under karriären.

- I Tyskland innebär de talet att man måste bjuda alla på en drink, så vi får se vad som händer i kväll, sade Schumacher efter segern.

Michael Schumacher gick ut som tvåa i starten efter lillebror Ralf. Bröderna skuggade varandra fram till första depåstoppet då Michael gick upp i ledning, men han förmådde aldrig att dra ifrån utan fick finna sig i att ha Ralf i backspegeln loppet igenom. Ferrari och Williams hade i princip exakt samma depåstrategi.

- Med den skillnaden att vi hade lite, lite mer bensin vilket gav oss segern tillsammans med det faktum att jag fick en väldigt bra start, sade Schumacher.

Besviken lillebror

Medan Michael Schumacher jublade var lillebror Ralf besviken, han hade pole position för andra tävlingen i rad.

- Jag är besviken, vi var med där uppe och kunde lika gärna vunnit.

Monacosegraren Juan Pablo Montoya, som startade tvåa, hade inledningsvis problem. Han snurrade på andra varvet och halkade ned till sjätte plats, senare i loppet tappade han backspegeln, liksom för övrigt även stallkompisen Ralf Schumacher gjorde.

- Irriterande, speciellt när backspegeln flög framför ansiktet eller ned i cockpiten, sade Montoya.

Men Montoya jagade tillbaks och i slutet av loppet var han helt uppe i växellådan på stallkompisen Ralf Schumacher. Samtidigt kom 21-årige Fernando Alonso bakifrån och pressade Montoya.

Kimi Räikkönen, som ledde formel 1-VM inför, Kanadas GP gick av banan i första kurvan under kvalet och startade sist. Han var på väg upp genom fältet i tävlingen när höger bakdäck lossnade och tvingade honom i depå. Finländaren slutade nu sexa och tappade VM-ledningen.

Schumacher leder

I VM-tabellen har nu Michael Schumacher gått upp i ledning med 54 poäng, tre poäng före Räikkönen, trea Alonso 34 p, en poäng före Ralf Schumacher.

Andra med problem under söndagen var Rubens Barrichello i Ferrari som i starten gick in i Alonso och tvingades i depå för att byta frontvinge. I mitten av loppen tappade han en sidovinge och slutade på femte plats.

Hemmafavoriten - den förre världsmästaren Jacques Villeneuve- som har en bedrövlig säsong, bröt på nittonde varvet.

Formel 1 fortsätter nu till tyska Nurburgring om två veckor.

TT