Örgryte klättrar i tabellen

Ännu en hemmaförlust för Öster

SPORTBLADET

VÄXJÖ

Örgryte rör på sig i den allsvenska tabellen.

Efter en bra halvlek och två mål blev det tre poäng mot Öster på Värendsvallen i Växjö.

Matchen slutade 2-1 (0-0) i Öis-favör inför 5 051 åskådare.

Trots sol och åtskilliga plusgrader i Småland stod Örgrytetränaren Erik Hamrén med rock under hela matchen. En speciell turrock som han aldrig förlorat i.

Efter 90 svettiga minuter summerade Hamrén:

- I första halvlek var det passivt i vissa lägen, men i andra blev det bättre. Vi hade bud på fler mål än vi gjorde och vi vann rättvist.

Dystert hemmafacit

Östers tränare Jevgenij Kouznetsov hoppades att den dystra hemmatrenden skulle brytas. Men trots att hans Öster gjorde sitt andra hemmamål för säsongen förankrades man ytterligare i det absoluta bottenskiktet i tabellen.

- Det här var en "sexpoängsmatch" och vi förlorade den. Vi är fortfarande nykomlingar och vi har fortfarande många matcher på oss att ta oss ur svackan, kommenterade Kouznetsov.

Faktum var att Östers "rysslir" mycket väl hade kunnat ge poäng i går. Hela första halvlek var strålande från Växjölagets sida. Öster broderade snyggt på mittfältet och skapade flera riktigt vassa lägen, men det stora problemet just nu är anfallsspelet.

Öster saknar en giftig avslutare och därför blev det inga mål i första halvlek.

Vasst anfallspar

Skickliga forwards fanns det dock i Örgryte och det kom att avgöra matchen.

Redan i första halvlek visade brasseparet Paulinho och Afonso vad de gick för.

Men det var en annan brasse som gav Örgryte ledningen.

Efter bara 30 sekunders spel i andra halvlek höll sig Valter Tomaz jr framme i ett virrigt Österförsvar och sköt 1-0. Östermålvakten Peter Kennfors, som i paus ersatt skadade Björn Stringheim som storspelat, fick en mardrömsinledning.

Men Paulinhos distinkta 2-0-nick fanns det ingen målvakt i världen som hade kunnat stoppa. Då hade det gått 76 minuter och saken var klar.

Öster replikerade nämligen omgående genom Alexander Steen men därefter fick Last i Örgrytes mål en lugn avslutning.

TT