Tyson har gripits - igen

Misstänks för misshandel av två män

SPORTBLADET

Förre tungviktsmästaren Mike Tyson, 36, har gripits – igen.

Han misstänks för misshandel efter ett bråk med två män utanför ett hotell i New York.

Tyson satt i förhör under stora delar av midsommardagen.

Mike Tyson har ännu en gång hamnat på kant med rättvisan. Tidigt i morse greps den förre tungviktsmästaren i boxning – efter ett slagsmål med två andra män.

Männen brakade samman utanför ett hotell i Brooklyn. Polisen säger att en av männen anföll Mike Tyson med ett föremål han hittat i hotellets lobby.

Polisen var snabbt på plats. Mike Tyson greps och har under dagen vårdats för några småsår han ådrog sig under bråket.

För hans antagonister gick det värre. En av dem – liksom en kvinna i deras sällskap – fick föras till sjukhus. De två männen har också gripits och kommer precis som Tyson åtalas för störande av ordning.

Mike Tyson riskerar dock också att åtalas för misshandel. Hans jurist Shelly Finkel har ännu inte kommenterat det inträffade, utan säger:

– Jag försöker ta reda på vad som hänt.

Inte första gången

Det är långt ifrån första gången Mike

Tyson misstänks för brott. 1992 dömdes boxaren till sex års fängelse för våldtäkt, men släpptes villkorligt efter att ha avtjänat tre av dem. Tyson har kategoriskt nekat till att han skulle ha våldtagit den tidigare skönhetsdrottningen.

Och i en intervju med tv-bolaget Fox förklarade Tyson för en månad sedan att han blev så arg över domen – att han ville våldta både kvinnan och hennes mamma.

1996 förlorade Tyson temporärt sin boxningslicens och tvingades böta tre miljoner dollar – efter att ha bitit av en del av Evander Holyfields öra under en match. Och så sent som förra året attackerade han i samband med en presskonferens den nuvarande tungviktsmästaren Lennox Lewis livvakt.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM