Frölunda rycker i toppen

I botten tog Assyriska och Sylvia viktiga trepoängare

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Västra Frölunda ryckte ifrån i serietoppen i superettan i fotboll efter 2-0 borta mot Kalmar FF.

I botten tog Assyriska och Sylvia viktiga trepoängare efter seger mot Falkenberg respektive Forward.

Ett förkylt Kalmar hade inte så mycket att sätta emot ett taggat Frölunda på Fredriksskans. Frölunda var starkare matchen igenom och spelade sig fram till de bästa och flesta chanserna. Markus Skogvard gjorde 1-0 för gästerna. Han slog in bollen i öppen bur efter passning från Ola Johansson.

I den andra halvleken hade Frölunda bud på fler mål, men det dröjde till 82:a minuten innan avgörandet kom genom Andreas Johansson efter ett snyggt volleyskott.

Seger for bottenlagen

Assyriska och lagets nye tränare Edmond Lutaj fick lite andrum efter 1-0 i bottenmötet hemma på Bårsta IP mot Falkenberg. Drygt 1 500 åskådare fick se Thomas Andersson göra matchens enda mål i början av andra halvlek. Assyriska har därmed fått bra kontakt med lagen strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Sylvia var ett annat bottenlag som vann på söndagen. Fredrik Åström blev Sylvias matchhjälte mot Forward genom att avgöra matchen drygt tio minuter från slutet. Norrköpingslaget ligger dock fortfarande kvar på nedflyttningsplats, tre poäng från fast mark.

Trelleborg vände

Café Opera ledde med 2-0 hemma mot Trelleborgs FF efter bara 27 minuter där det andra målet var en snygg sak. Andreas Lifbom gjord en tunnel på en Trelleborgsförsvarare med en klackspark, sedan serverade han Joakim Hagernäs med en läcker passning som satte bolen i nättaket.

Men Trelleborg kom igen och kvitterade inom fyra minuter i slutet av halvleken. I den andra stod matchen och vägde innan Jens Sloth sköt segermålet för TFF i den 85:e minuter.

Café Opera saknade skytteligaledaren Göran Marklund på grund av skada.

BK Häcken är ett av seriens största besvikelser i år och bara 423 åskådare kom till Rambergsvallen för att se laget förlora med 0-1 mot Brommapojkarna. Olof Guterstam målskytt i BP och man förstärkte därmed sin femte plats, bara fem poäng efter ledande Frölunda.

För Häcken pekar det däremot nedåt och laget parkerar nu på en sjunde plats.

TT