”Fantastiskt skönt”

Jon Lundblad avgjorde med två snabba mål

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Petad i både U 21-landslaget och klubblaget.

Men på söndagen fick Örebro SK:s anfallstalang Jon Lundblad chansen från start - och han tog den blixtsnabbt.

Med två mål under matchens sex första minuter visade han vägen mot Enköping som till slut besegrades med 4-2 (3-0).

-Fantastiskt skönt, jublade Lundblad.

Alla har väntat på det stora genombrottet, men i stället har Jon Lundblads karriär stannat upp. Torbjörn Nilsson har petat honom i U 21-landslaget och i Örebro har tränarna satsat på Herish Kuhi bredvid givne Paul Oyuga på topp.

- Visst har det varit tungt, men vi har flera bra forwards och jag har inte misströstat, förklarar 21-åringen.

Med kenyanen Oyuga på landslagsuppdrag var Lundblad tillbaka från start mot Enköping, och han visade direkt att han var värd platsen.

Två snabba mål

Matchuret hade bara tickat dryga sex minuter när Lundblad slog till - för andra gången. 1-0 rullade han lite turligt in redan efter 1.16.

- Ett riktigt flytmål. Det var egentligen en passning mot bortre stolpen, men precis i tillslaget fick jag en liten knuff i ryggen och det ställde nog målvakten, sade han.

Bara fem minuter senare fick Lundblad relativt ostört avancera över hela Enköpings planhalva och distinkt skjuta 2-0 bakom Henrik Johansson i ESK-målet. Och egentligen tog matchen slut redan där.

- Ja, vi förlorar matchen i inledningen. Vi pratade om att stå emot första kvarten, men i stället får vi en bedrövlig start. Så här får man inte uppträda på bortaplan, suckade ESK-tränaren Peter Lenell, som fick se sitt lag falla tillbaka i gamla synder efter starka resultat i de senaste omgångarna.

Ett tag såg det ut som om söndagens enda allsvenska match skulle sluta i förnedring.

Snygga reduceringar

Med ytterligare en tvåmålsskytt, mittbacken Gustaf Andersson, gick Örebro upp till 4-0 innan Enköping i slutet räddade lite av sin heder genom två rasande vackra reduceringar av Jonny Rödlund och Peter Berggren.

- Riktigt skönt att få visa att matchen mot Göteborg (0-4) senast bara var en engångsföreteelse, myser Gustaf Andersson.

För visst var det en gruvlig revansch efter förlusten och chockstarten med tre baklängesmål inom loppet av nio minuter mot Blåvitt för en vecka sedan.

Nu gav närkingarna Enköping samma behandling.

- Vi kom väldigt koncentrerade till den här matchen efter det som hände i Göteborg. Ingen tittade på tabellen och det var nyttigt för oss, sade ÖSK-tränaren Stefan Lundin.

- Jag tycker faktiskt att det var en jämn match, men vi var väldigt effektiva samtidigt som John Alvbåge i målet gjorde några fantastiska räddningar.

Tack vare segern stannar hemmastarka Örebro kvar i den allsvenska toppen.

Enköping däremot parkerar fortfarande sist i allsvenskan.

TT