Två nöjda tränare på Gamla Ullevi

Göteborg och Sundsvall vann varsin poäng

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Det var två nöjda tränare som möttes efter måndagens 1-1-match på Gamla Ullevi.

- Jag är nöjd med att vi lyckades ta en poäng och stå emot hela matchen, sade Sundsvalls Patrick Walker.

- Jag är inte missnöjd, även om jag alltid vill vinna, sade IFK Göteborgs Bosse Johansson.

Det var IFK Göteborg som började matchen bäst och radade upp den ena målchansen efter den andra. Dessutom spelade laget ganska rolig fotboll och publiken njöt på läktarna trots regnet.

Senast mot Örebro ledde IFK med 3-0 redan efter nio minuter, men mot Sundsvall gav inte det positiva spelet samma resultat. Även om IFK skapade chanser så spelade Sundsvalls försvar mycket tätt, och i målet tog Fredrik Sundfors alla bollar som kom igenom.

Under den första halvtimmen var det Mamadou Diallo som stod bakom de flesta chanserna. Han spelade fram sina lagkamrater och prövade skott mot Sundfors. Han nickade också i ribbans överkant, men något mål blev det inte.

- Vi blev stressade på mittfältet, men försvarade oss bra ändå, sade Sundsvalls tränare Patrick Walker.

I den andra halvleken började Sundsvall bäst och hade tre bra hörnchanser på drygt en minut tidigt i andra halvlek. Då svarade Bengt Andersson i målet för ett par mycket bra räddningar.

- Det var Bengt Andersson som räddade IFK kvar i matchen där, sade Walker.

Nu tog ändå Sundsvall ledningen i 55:e minuten. På en frispark slog Tom Kåre Staurvik en lång djupledsboll fram till Tommy Bergersen som lätt sprang igenom IFK:s försvar och tåade in bollen förbi Bengt Andersson.

- Jag tycker det var ett mycket vackert mål, sade Patrick Walker.

Efter Sundsvalls mål blev IFK Göteborgs spel nervöst och krampaktigt med många felpassningar.

- Sundsvall är ett svårspelat lag med ett bra försvarsspel och snabba kontringar. De är också mycket bra på fasta situationer, vilket man såg på deras hörnor i början av andra halvlek, sade hemmatränaren Bosse Johansson.

Men just på en fast situation lyckades sen i stället IFK göra mål. På en hörna från vänster kunde Patric Andersson stöta in kvitteringen.

- Det är det som gör att jag inte är missnöjd med oavgjort, vi kunde komma tillbaka efter underläge och ta en poäng.

IFK Göteborg drabbades av två skador i matchen. Mittbacken Mikael Antonsson fick en bristning på baksidan av ena låret, och kunde inte komma ut till matchen efter pausvilan.

I en närkamp i andra halvleken gick armbågen ur led för Mikael Sandklef. Han röntgades senare på måndagskvällen.

- Är ingen benbit lös kan man kanske tejpa armen så att han kan spela. Skulle en benbit vara lös så blir det operation, sade Johansson.

Besked kommer under tisdagen.

Leif Brändström/TT