Kennedy ska inte hånas - det ser Djurgården till

SPORTBLADET

Djurgården inför noll-tolerans mot påhoppen på Hammarbys stjärna Kennedy Bakircioglü.

- Hånar våra fans motståndarna kommer vi att ingripa, säger Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson.

Djurgården kommer inte att tolerera några nidramsorna om Hammarbys Kennedy Bakircioglü i derbyt.

Hammarbys tränare Anders Linderoth betonar vikten av att stödja Kennedy.

- Det är självklart att vi ger Kennedy allt stöd vi kan om han behöver det. I övrigt vill jag inte kommentera den här frågan. Kennedy har inte själv bett om hjälp, säger Anders Linderoth.

Påverkas Kennedy negativt av glåporden?

- Nej. Och jag vill inte kommentera den här frågan mer.

Hätsk stämning

Kennedy Bakirciouglü har blivit hånad och bespottad av motståndarlagens supportrar. Så till den grad att det nu gått över gränsen. I derbyt på måndagen kan stämningen bland fansen bli hätsk.

- Vi kommer att ta till åtgärder om våra supportrar skriker olämpliga saker om Kennedy eller någon av de andra spelarna på planen, säger Bosse Andersson.

Tidigare i veckan skrev Sportbladet om nidvisorna mot Kennedy Bakirciouglü. Han är den senaste i raden av svenska spelare som utsätts för verbala slag under bältet. Bland annat handlar motståndarfansens påhopp om Kennedys hår.

- Jag kan inte göra något åt det. Jag kan bara tysta dem genom att prestera på planen, sa Kennedy till Sportbladet för ett par dagar sedan.

"Varna supportrar"

Djurgårdens styrelse har utarbetat en policy för att stävja fansens negativa kommentarer av andra lags spelare.

- Uppför sig supportrarna på ett negativt sätt som strider mot klubbens värderingar tänker vi sätta stopp för det. När det går över gränsen ber vi speakern att säga åt och varna våra supportrar, säger Bosse Andersson.

Har ni pratat med era supportrar om problemet?

- Vi för en ständig dialog med vår supporterklubb Järnkaminerna. Men det brukar ytterst sällan vara några problem. Några få gånger har speakern tvingats lugna ner publiken, säger Andersson.

Kan liknande åtgärder bli aktuella i derbyt?

- Jag tror inte det kommer att behövas. Våra fans stöder oss, och det är inte ofta jag hört dem säga olämpliga saker. Men om det behövs kommer vi att ingripa, säger Bosse Andersson.

Magnus Helander