Stora pengar - men väldigt skralt i 'guld'

SPORTBLADET

Ekonomiskt oberonde.

Smaka på den formuleringen. På lördag har vi ännu en chans att bli just det. Om alla bitar faller på exakt rätt plats vid exakt rätt tidpunkt kan den härliga drömmen bli sann.

Det gäller bara att hitta rätt...

Skellefteå bjuder på en mycket intressant omgång som inte blir helt enkel att lösa. Det talar för stora pengar. Dessutom kryddas det med 16 miljoner extra i potten. Summan av kardemumman blir att en ensam vinnare kan ta hem 36 miljoner.

Det gäller bara att hitta rätt. Från start till mål...

Varför Skellefteå bryr sig om att ha en Gulddivision på lördag förstår jag bara inte. Den är rent ut sagt usel. Bara sju hästar till start under travets absoluta högsäsong. Usch, suck och bläh! Det finns andra bättre alternativ.

Två bra drag – från start till mål

Nu över till vinnarna denna vecka. Carbondale vinner den inledande avdelningen. Hans form är hysterisk och läget är bra bakom startsnabba hästar.

Stoloppet efter ser värre ut. Visst vore det en trevlig avslutning för Stig Lindmark att få vinna i sitt sista framträdande som kusk på hemmabanan i V75. Men det sagoslutet låter lite för bra för att vara sant.

Allt kan hända och mitt drag är Chris Miss från tolfte. Det har varit massor av strul och jäkelskap för den hästen. Hon är riktigt på tårna och kan chocka många på lördag. Men det är bara att strecka på.

Hilda Zonett är skyhög favorit i den miserabla gulddivisionen. Visst ser det ut som en bra uppgift för henne, men Bosse Eklöf tänker inte ge sig med Saddle Brook. Det kan vara ett smaskigt motbud.

Se upp för Tufflan

I den femte avdelningen är det dags för kallbloden. Norrmannen Ulsrud Igel blir stor favorit på förhand. Jag vill dock varna för en annan häst från grannlandet i väster. Tufflan är ruskigt snabb ut och kan leda det här från start till mål.

En annan som bör ha bra chans att leda från start till mål är Goja i sjunde. Där har ni en jackpottspik.

Den som blir ensam vinnare slipper oroa sig för pensionen och saknade semesterpengar.

Så, må bäste man och häst vinna!

Helgens tips

Martin Berg