Snabb revansch för Susanna Kallur

Vann SM-guld på 100 meter häck

SPORTBLADET

NORRTÄLJE

På 100 meter fick hon ge sig mot Carolina Klüft. Men på 100 meter häck kom revanschen.

Susanna Kallur tog SM-guld på korta häcken efter överlägsna segertiden 12,96. Tvillingsystern Jenny tog silver före Klüft.

I VM kanske de alla jagar framgångar tillsammans.

- Det skulle vara jättekul med ett stafettlag på 4x100 meter i VM, sade Susanna Kallur efter sin guldrusch.

Hon var många meter och nästan halvsekunden före de två andra medaljtjejerna. Hon har inte visat samma säkerhet och snabbhet som under succéåret 2001, men Susanna Kallur har bara missat 13-sekundersgränsen ett par gånger i år och tummar inte på målsättningen att nå VM-final. I Edmonton för två år sedan stannade det vid semifinal.

- Jag känner mig fräsch och jag siktar på VM-final även om det är råjämnt, sade hon.

Susanna Kallur hoppas också att ett kort svenskt stafettlag ska bli verklighet i Paris. Hon vill inte blanda sig i diskussionerna kring Carolina Klüfts VM-starter. Mångkampsfenomenet har ju inte bestämt vilka grenar hon ska ställa upp i under VM förutom sjukamp och det hänger på henne om det ska bli något damlag på 4x100 meter.

- Jag kan bara säga att det skulle vara hur kul som helst med ett stafettlag i VM, sade Susanna Kallur.

- Men det var kul att slå Carro i dag. I går var jag en hundradel efter, i dag slog jag henne med lite mer, sade Kallur, som snabbt betonade att rivaliteten ligger på en mycket gemytlig nivå.

- Vi har kul tillsammans. Det roligaste är om vi springer bra alla tre, sade Susanna Kallur och räknade med systern i skaran.

Susanna Kallur har ett personbästa på 100 m häck på 12,74 från 2001. I år är fortfarande årsdebuten utomhus, 12,88 i Enskede den 25 maj, hennes bästa tid.

Men hennes bästa tid är varken då eller nu. Den ska komma i Paris.

Peter Wikström/TT